ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι09292020

Δευ, 28 Σεπ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η Κύμη έχει διεθνή μοναδικότητα για Αναρρίχηση, Πεζοπορία, Ποδηλασία - Τι αναφέρει μελέτη του Πανεπιστημίου PAU της Γαλλίας - Πρακτικά τι μπορεί να γίνει;

Η ευκαιρία είνα δεδομένη. Με βάση μελέτη του Γαλλικού Πανεπιστημίου PAU, η οποία παρουσιάστηκε επισήμως την περασμένη Παρασκευή στην Κύμη, η περιοχή είναι παγκοσμίως ιδανική για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Εύβοια. Όμως πρακτικά τι μπορεί να γίνει;

Η τελική παρουσίαση έγινε από τους φοιτητές και τους καθηγητές του Πανεπιστημίου, στα πλαίσια εκπόνησης σχετικής μελέτης.
Η μελέτη υλοποιείται μετά από συνεργασία του Επιμελητηρίου Εύβοιας και του Πανεπιστημίου του Pau της Γαλλίας. Όπως έχουμε και στο παρελθόν επισημάνει, μετά από την έρευνα του εν λόγω πανεπιστημίου σε όλη την ελληνική επικράτεια, απεδείχθη ότι η περιοχή της Κύμης όπως και αυτή της Καρύστου, μπορεί να αναδειχθούν σε παγκοσμίου φήμης προορισμούς εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Η μελέτη θεωρεί την περιοχή ιδανική για τον τουρισμό της αναρρίχησης, της ποδηλασίας καθώς και της πεζοπορίας.
Χαρακτηρίζεται μάλιστα, από το Γαλλικό Πανεπιστήμιο, ως εκ των πλέων ιδανικών παγκοσμίως για την ανάπτυξη αυτών των μορφών εναλλακτικού τουρισμού.
Ωστόσο πέρα από την διαπίστωση ότι Κύμη και Κάρυστος είναι ιδανικοί τόποι τέτοιας μορφής εναλλακτικού τουρισμού, υπάρχει και το πρακτικό μέρος: Πώς θα προσελκύσεις επενδυτικά κεφάλαια, πώς θα ολοκληρώσεις τις αναγκαίες υποδομές ώστε να μην μείνει μόνο μια ευκαιρία επί χάρτου;
Μόνη λύση είναι η ίδρυση ένος Υπεροφορέα στον οποίο να συμμετέχουν όλοι οι φορείς της περιοχής (Ξενοδόχοι, Επιμεήτήρια, Εμπορικοί Σύλλογοι κ.α.) οι οποίοι να μεθοδεύσουν την πρακτική αξιοποίηση αυτής της φοβερής για το μέλλον της περιοχής ευκαιρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ