ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08072020

Πεμ, 06 Αυγ 2020 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕ ΤΟ «EVIA REGATTA»

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕ ΤΟ «EVIA REGATTA»

Μια εξαιρετική ιδέα που αν υλοποιηθεί θα ενδυναμώσει τον τουρισμό και την προβολή του νησιού

Ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας - περιήγηση του νησιού που θα ενισχύει τον ναυτικό τουρισμό και θα προβάλλει τοπικά προϊόντα σε κάθε λιμάνι της Εύβοιας όπου θα διοργανώνονται events, σχεδιάζεται από φορείς της περιοχής.
Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, του ΣΑΜΕΕ, Ιστιοπλοϊκών Ομίλων της Εύβοιας και του ΟΛΝΕ, συναντήθηκαν με θέμα τη συνδιοργάνωση ιστιοπλοϊκού αγώνα με την ονομασία «EVIA REGATTA» αλλά και παράλληλων εκδηλώσεων προβολής ευβοϊκών προϊόντων σε όλα τα λιμάνια της διαδρομής.
Στόχος των συνδιοργανωτών μέσα από τη διοργάνωση και την προβολή του αγώνα είναι η ανάδειξη των φυσικών ομορφιών του νησιού μας και της κουλτούρας του, η ανάπτυξη της ευβοϊκής εξωστρέφειας και η ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της Εύβοιας.
Στην πρώτη αυτή συζήτηση τέθηκαν και οριοθετήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως αγωνιστικά θέματα της όλης διοργάνωσης προφίλ και διαδρομή, η οποία όπως προσδιορίστηκε, θα διεξαχθεί στις αρχές Αυγούστου του 2019.
Στη συνάντηση παρέστησαν η πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη και μέλη του ΔΣ, ο πρόεδρος του ΣΑΜΕΕ κ. Θ. Γεωργουλόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ κ. Α. Παπανδρέου και εκπρόσωποι από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους της Χαλκίδας, της Ν. Αρτάκης, του Αλιβερίου, της Λίμνης, των Ωρεών, αλλά και της Λέσχης κυβερνητών ιστιοπλοϊκών σκαφών Χαλκίδας.

ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ
Έως 6 δισ. ευρώ ή από 2,9% έως 3,5% του ΑΕΠ υπολογίζεται η συνολική συνεισφορά του ναυτικού τουρισμού στην ελληνική οικονομία, καταδεικνύοντας την ευρωστία του αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξής του.
Μάλιστα όπως προκύπτει, η συνεισφορά του yachting στην οικονομία εμφανίζεται 33% υψηλότερη από αυτή της κρουαζιέρας.
Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) για τον ναυτικό τουρισμό, στον οποίο συγκαταλέγει τόσο τον τομέα του yachting όσο και της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας, έχει άμεση οικονομική επίδραση 2,28 δισ. ευρώ ή 1,3% του ΑΕΠ με άμεση απασχόληση 22.500 θέσεις εργασίας.
Επίσης μια έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιώς έδειξε τη μέση ετήσια δαπάνη ανά σκάφος στις 34.307 ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν 4.060 ιστιοπλοϊκά και επιπλέον 13.445 μηχανοκίνητα σκάφη, συνολικά 17.505 σκάφη (Icomia 2015) με έξοδα όπως αναλύονται παραπάνω, ο ετήσιος οικονομικός αντίκτυπος ανά ιδιοκτησία και χρήση σκαφών εκτιμάται σε 600 εκατ.