ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι09292020

Δευ, 28 Σεπ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Εκδήλωση στο Επιμελητήριο για εκπαίδευση - καινοτομία

Εκδήλωση στο Επιμελητήριο για εκπαίδευση - καινοτομία

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στο Επιμελητήριο Εύβοιας, για τη σύνδεση εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.


Τις εργασίες άνοιξε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη, η οποία αφού αρχικά ενημέρωσε για τις κοινές δράσεις που αναπτύσσουν τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας με την Περιφέρεια, για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, όπως αυτή της διοργάνωσης του 6ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού.
Στη συνέχεια έκανε γνωστές τις επιπλέον πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Εύβοιας προς την ίδια κατεύθυνση σε επίπεδο νομού, πρωτοβουλίες όπως:
Την οργάνωση σχολικών εκδρομών στην Εύβοια περιβαλλοντικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα - με οργανωμένες διαδρομές και με επισκέψεις σε παραγωγικές επιχειρήσεις της Εύβοιας - με απώτερο στόχο την πολυεπίπεδη καλλιέργεια των μαθητών, μέσα από την προσωπική επαφή τους με τον πολιτισμό του τόπου μας, τα προϊόντα του και την παραγωγική του διαδικασία.
Την οργάνωση στην Εύβοια Μαθητικών Φεστιβάλ.
Τη δημιουργία συνεταιρισμών στα σχολεία για να μάθουν οι μαθητές να αυτενεργούν επιχειρηματικά.
Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στην διοργάνωση του Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας και εκπρόσωπος του Φορέα στην επιτροπή αξιολόγησης, κ. Γιάννης Γεροντίτης αναφέρθηκε στο ιστορικό της διοργάνωσης, στους στόχους της αλλά και στα κίνητρα της.
Η κ. Αλιακίζογλου Αικατερίνη και ο κ. Μπαλντούκας Αντώνιος εκπρόσωποι της επιτροπής του 6ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, ενημέρωσαν εκπαιδευτικούς και μαθητές σε θέματα διαδικασίας και όρων του διαγωνισμού. 
Η κ. Βάκα Αναστασία παρουσίασε ένα business plan για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, προκειμένου να προσανατολίσει την προσπάθεια των μαθητών που θα συμμετάσχουν στον 6ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας.
Στην ημερίδα πέραν των ανωτέρω ομιλούντων παρέστησαν ο κ. Γεώργιος Γκάρτσιος προϊστάμενος του ΚΕΣΥ Εύβοιας καθώς και εκπρόσωποι του προσωπικού του ΚΕΣΥ, ο κ. Νεκτάριος Καντανολέων υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων, διευθυντές και διευθύντριες, μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ