ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι09292020

Δευ, 28 Σεπ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ▶ΔΕΗ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

▶ΔΕΗ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Θέατρο του παραλόγου με την ΔΕΗ να απειλεί ότι δήθεν θα κόψει το ρεύμα, τη ΛΑΡΚΟ αδύναμη να βουλιάζει στα χρέη και την κυβέρνηση να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Αδιανόητα πράγματα συμβαίνουν με τη ΛΑΡΚΟ. Η κυβέρνηση μετά από 4 χρόνια υποσχέσεων προς όλους,  δεν έχει ιδέα τι να κάνει με την εταιρεία την οποία την άφησε να καταχρεωθεί ακόμη περισσότερο.

Από κοντά η ΔΕΗ η οποία είναι και... μέτοχος της ΛΑΡΚΟ. Απειλεί ότι δήθεν θα κόψει το ρεύμα ενώ δεν πρόκειται να το κάνει. Μάλιστα έχει πάρει και σχετική εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού.
Μετά η ίδια η εταιρεία, η οποια ενώ δεν πληρώνει ούτε ευρώ στη ΔΕΗ και πάλι είναι ζημιογόνος.
Η ΛΑΡΚΟ είναι μέγα οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο λόγω αδιαφορίας, ανικανότητας και ατολμίας.
Σήμερα η ΔΕΗ υποκριτικά δίνει παράταση ως τις 11 Ιανουαρίου στην ηλεκτροδότηση της ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να βρεθεί λύση.
Όπως ανακοινώθηκε σχετικά: «η Διοίκηση της ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις της ΛΑΡΚΟ μέχρι στιγμής ουδόλως ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, όπως η πλήρης εξόφληση των τρεχουσών μηνιαίων καταναλώσεων με τις απαραίτητες εγγυήσεις, ενόψει της συνέχισης των συζητήσεων και, για μια ακόμη φορά, με πνεύμα καλής θέλησης, αποφάσισε τη μετάθεση της ημερομηνίας ισχύος των επιπτώσεων της άρσης εκπροσώπησης, και κατά συνέπεια τη συνέχιση του εφοδιασμού της ΛΑΡΚΟ με ηλεκτρική ενέργεια μέχρι και την 11η Ιανουαρίου 2019».
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία αποτελεί τον μεγαλύτερο οφειλέτη της ΔΕΗ με περίπου 330 εκατ. ευρώ. Στις αρχές Νοεμβρίου, η ΔΕΗ είχε αποστείλει στη ΛΑΡΚΟ, με κοινοποίηση στον ΑΔΜΗΕ, το πρώτο εξώδικο για εντολή απενεργοποίησης μετρητή φορτίων (δηλαδή για αποκοπή), βάσει του ισχύοντος Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, με τις παρατάσεις να είναι συνεχής μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ