ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ10252020

Παρ, 23 Οκτ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒAΛΙ: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒAΛΙ: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Για ποιους λόγους η Χαλκίδα μπορεί να δημιουργήσει έναν ισχυρό πόλο έλξης που θα τονώσει θεαματικά την οικονομία της

Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που επέλεξαν την Χαλκίδα για να παρακολουθήσουν το Θαλασσινό Καρναβάλι, μαζί φυσικά με κατοίκους της περιοχής. Η προσέλευση φέτος ήταν σαφώς μεγαλύτερη από πέρυσι, κάτι που δείχνει με καθαρό τρόπο τη δυναμική αυτής της ιδέας, που ξεκίνησε μόλις το 2016 και σήμερα, τρία χρόνια μετά επείγει να εξελιχθεί σε μια "βιομηχανία τουρισμού".

Το 2016, η ιδέα εξέπληξε με την πρωτοτυπία, την καλαισθησία και το μοναδικό του θέαμα. Γιατί το Θαλασσινό Καρναβάλι δεν μιμείται αυτό της Πάτρας (όπως κάνουν ανεπιτυχώς όλα τα άλλα ανά τη χώρα), ούτε στηρίζεται σε κάποιο τοπικό έθιμο περιορισμένης απήχησης. Έχει τη δική του σφραγίδα αφού αποτελεί κάθε φορά μια τεράστια θεατρική παράσταση που διαδραματίζεται στη θάλασσα του Ευβοϊκού. Αυτό είναι πράγματι ιδανικό. Οι εμπνευστές επέλεξαν να μετατρέψουν το χαρακτηριστικό στενό του Ευρίπου με τα θαλάσσια ρεύματα και τη συρταρωτή γέφυρα, σύμβολο της πόλης, σε ένα παραμυθένιο σκηνικό όπου διαδραματίζεται κάθε χρόνο ένα διαφορετικό μυθικό σενάριο. Η παράσταση έχει όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε να χαρακτηριστεί υπερπαραγωγή: εκατοντάδες ηθοποιούς/εθελοντές, γιγάντια σκηνικά και φιγούρες, ηχητικά και φωτιστικά εφέ, πυροτεχνήματα, σενάριο και πλοκή.
Τρία χρόνια μετά το Θαλασσινό Καρναβάλι χρειάζεται επαγγελματική διαχείριση:
- Διεθνή και πανελλήνια προβολή.
- Δεύτερες και τρίτες εκδηλώσεις.
- Κίνητρα για τους επισκέπτες.
- Χρονική επιμήκυνση (σε πρώτη φάση τουλάχιστον 10 ημέρες).
- Συνεργασία του Δήμου με όλους τους φορείς (Επιμελητήριο, Ξενοδόχοι, Εστίαση, Εμπορικός Σύλλογος, επισκέψιμες επιχειρήσεις κ.α.). Ακόμα καλύτερα η ίδρυση ενός φορέα με τη συμμετοχή όλων για τη διαχείριση του νέου αυτού θεσμού.
Αυτά είναι απαραίτητο αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε κοντά στην πρωτεύουσα - χιλιάδες Αθηναίοι μπορούν να έρθουν ακόμα και για μια ημέρα.

ΕΝΑ ΓΕΜΑΤΟ 
ΔΙΗΜΕΡΟ
Η Χαλκίδα κατακλύστηκε με κόσμο από  Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 και ώρα 16:00, όταν ξεκίνησε η  μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών με αφετηρία το Κόκκινο Σπίτι και μέσω των οδών Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου και Αγ. Γοβιού, κατέληξε στην παραλία της Χαλκίδας.
Με το πέρας της παρέλασης, είχαμε συναυλία με τους LOCA LATINA, στο στρογγυλό της παραλίας.
Από τις 20:00 και μετά, ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας που με την "Λευκή Νύχτα" διοργάνωσε συναυλίες και υπαίθρια πάρτι, ενώ τα καταστήματα  ήταν ανοιχτά με προσφορές μέχρι αργά το βράδυ.
Την Κυριακή είχαμε ένα ξεχωριστό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, ηχητικά και οπτικά εφέ, εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες, δεκάδες πλωτά και χιλιάδες καρναβαλιστών.
Η επιβλητική παρουσία του Δούρειου Ίππου (20 χ 18 μ.) δέσποζε στην προβλήτα Αγ. Νικολάου, αλλά και ο Ποσειδώνας με τις κόρες Σκύλα και Χάρυβδη, στην Παλαιά Γέφυρα, κυρίαρχοι στο στενό του Ευρίπου. 
Τα σκηνικά επεκτείνονταν στο στρογγυλό και μέσα στη θάλασσα, με το Χείρωνα Κένταυρο, τον βασιλιά Πελία και το Μαντείο που αποτελεί την έναρξη της περιπέτειας του Ιάσωνα και της Αργούς.