ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07042020

Παρ, 03 Ιουλ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ - ΣΚΥΡΟΣ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ - ΣΚΥΡΟΣ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Εντάχθηκαν στην "Οιδίπους Πολιτιστική Διαδρομή" της Περιφέρειας, σε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης

Η Χαλκίδα και η Εύβοια, εντάσσονται στην «Οιδίπους Πολιτιστική Διαδρομή», που θέτει σε εφαρμογή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και που είναι ένας οδικός χάρτης που αναδυκνύει ένα - ένα τα σημεία εξαιρετικής σημασίας και αξίας που κάθε περιηγητής πρέπει να επισκεφθεί.

Συγκεκριμένα, σχεδιάστηκε μία διαδρομή φύσης και πολιτισμού που διαθέτει 7 εναλλακτικά σημεία εκκίνησης, 7 βασικούς κόμβους, που συνθέτουν την ιστορία και την παράδοση της Στερεάς Ελλάδας και  προσφέροντας στους επισκέπτες εσωτερικές διαδρομές σε τοπικά δίκτυα με εμβληματικά μνημεία, σε διαδρομές στον χώρο και στον χρόνο.
Οι 7 βασικοί κόμβοι είναι Χαλκίδα-Ερέτρια, Θήβα, Ορχομενός, Δελφοί-Παρνασσός, Θερμοπύλες, Καρπενήσι και Σκύρος, μαζί με τους αντίστοιχους άξονες εισόδου, εσωτερικά δίκτυα και μεσοσταθμούς, δίνουν τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες, να επιλέξουν τον δικό τους συνδυασμό διαδρομών.
Οι κόμβοι επελέγησαν γιατί πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις: α) είναι αναγνωρισμένοι για την πολιτιστική και περιβαλλοντική τους αξία, β) αποτελούν πόλους έλξης επισκεπτών γ) έχουν δυνατότητα παροχής υψηλού επιπέδου  εξυπηρέτησης στους επισκέπτες και δ) μπορούν να λειτουργήσουν ως σημεία εκκίνησης, προς ποικίλες εσωτερικές διαδρομές.
Για τα παραπάνω προβλέπεται  μια κοινή δράση - που ονομάζεται Τοπικό Σύμφωνο Ανάπτυξης - όπου θα συνεργαστούν οι τοπικοί επιχειρηματίες μεταξύ τους και με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, βασίζεται σε μια εθελοντική Συμφωνία.
Απευθύνεται σε επαγγελματίες, επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς ιδιωτικού, κοινωφελούς και δημόσιου χαρακτήρα, οι οποίοι σχετίζονται με τη «Διαδρομή» και αποφασίζουν να συνεργαστούν σε εθελοντική βάση.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εντάσσει και χρηματοδοτεί μέσω της ΟΧΕ την προσπάθεια αυτή, συμμετέχει ως επικεφαλής μαζί με σημαντικούς εταίρους-φορείς στη διακυβέρνηση του project «Οιδίπους Πολιτιστική Διαδρομή» (ΣΕΤΕ, Marketing Greece, Σωματείο Διάζωμα, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας και άλλοι) και έχει ορίσει την εταιρεία της, Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε., ως φορέα λειτουργίας της διαδρομής.