ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07112020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Ξεκίνησαν ημερίδες φορέων και ιδιωτών - Η Εύβοια μπορεί να δέχεται τον κύριο όγκο τουριστών από Μάϊο έως Οκτώβριο 

Σειρά συναντήσεων και ημερίδων με φορείς και παράγοντες σε Αλιβέρι – Κύμη – Δύστο – Στύρα – Κάρυστο – Καφηρέα και άλλες περιοχές της Εύβοιας, ξεκίνησε ήδη με σκοπό την καταγραφή και δημιουργία ταξιδιωτικών προγραμμάτων από Μάϊο έως και Οκτώβριο, που θα διευρύνουν την τουριστική περίοδο και θα προβάλουν την Εύβοια ως ένα διαφορετικό προορισμό.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή 12 Μαΐου με τη συμμετοχή συλλόγων φορέων άλλα και ιδιωτών. Η συνάντηση έγινε στο σχολείο Γιαννιτσίου Δήμου Καρύστου με θέμα «Η Εύβοια αναδυόμενος προορισμός τέχνης και πολιτισμού». Συμμετείχαν ενεργά οι περιοχές Αλιβέρι, Στύρα, Κάρυστος. 
Σε αυτή τη φάση έχουμε να κάνουμε με μια άτυπη προσπάθεια του SP VivArte και της GRecoACTE να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία στη λογική του ενεργούμε από κάτω προς τα επάνω.
Στόχος του VivArte αλλά και των δράσεων της 3ης GRecoACTE είναι η αειφορική ανάπτυξη της Ν. Ευβοίας που βασίζεται σε πέντε “χρυσούς” πυλώνες:
I) Φυσικό τοπίο – Μνημεία θρύλοι και ιστορία (culture and legend tourism) II) Άυλο πολιτιστικό απόθεμα – ήθη έθιμα και παραδόσεις (tourism of customs)
III) Πρωτογενής τομέας – γαστρονομία (gastronomic tourism)
IV) Βιωματικές εμπειρίες τέχνης και πολιτισμού (emotional tourism)
V) Δράσεις υπαίθρου – υγείας, ευεξίας και δημιουργικής απασχόλησης (health and creative tourism)
Η συνάντηση της Κυριακής είχε δυο σκέλη: Θεωρητικό μάθημα στο μονοθέσιο Σχολείο Γιαννιτσίου, με τίτλο «Άυλο πολιτιστικό προϊόν και ταξιδιωτισμός» και ξενάγηση στην περιοχή, με τον τίτλο «Αναζητώντας τη χαμένη Ευβοϊκή πόλη των Κοίλων».