ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07102020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Τουριστική μονάδα 9.000 κλινών στην Αταλάντη θα αυξήσει θεαματικά την κίνηση προς Β. Εύβοια και Χαλκίδα

Μια επένδυση 1,5 δισ. ευρώ αναμένεται να ενισχύσει θεαματικά την τουριστική κίνηση και οικονομία στη Βόρεια Εύβοια αλλά και στην Χαλκίδα. 
Πρόκειται για τουριστική μονάδα - μαμμούθ στην Αταλάντη, που θα απευθύνεται σε τουρίστες υψηλού εισοδήματος και θα είναι σαφώς πρσανατολισμένη και προς την Εύβοια, αφού η απόσταση από Αιδηψό ( με φέρι) και Χαλκίδα (κάτω από 100 χιλιόμετρα) θα ευνοεί τις μετακινήσεις.

Τα οφέλη για την Εύβοια θα προκύψουν από το γεγονός ότι η μονάδα θα είναι δυναμικότητας σχεδόν 9.000 κλινών, δηλαδή κάθε σεζόν θα φιλοξενούνται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Επιπλέον θα κατασκευαστούν και εκατοντάδες παραθεριστικές κατοικίες.
H «Λοκρός ΕΠΕ» έχει αγοράσει την τελευταία δεκαετία περισσότερα από 12.500 στρέμματα στη Φθιώτιδα με στόχο μεγάλη τουριστική επένδυση άνω του 1,5 δισ. ευρώ, με μετόχους την Europa Capital και την Prufrock Investments.
Το τουριστικό θέρετρο Atalanti Hills, θα απέχει περίπου 10 χλμ. από τη θάλασσα, με το business plan της επένδυσης να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων ("Νότος, "Ζέφυρος”, "Βορράς”), συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών. Από το περίπου 1,5 δισ. ευρώ, κατά την πρώτη φάση, πενταετούς διάρκειας, θα τοποθετηθούν έως 600 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν συνολικά 8.000 θέσεις εργασίας.
Το θέρετρο θα διαθέτει εγκαταστάσεις Spa, αθλητικά κέντρα, πολιτικό χωριό, χρήσεις αναψυχής και εμπορίου. Τα ξενοδοχεία και οι κατοικίες θα καταλαμβάνουν επιφάνεια 420 στρεμμάτων, ενώ οι αθλητικές εγκαταστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων γκολφ) θα εκτείνονται σε 1.700 στρέμματα. Εν γένει, τα κτήρια θα αντιστοιχούν στο 2,56% της συνολικής έκτασης της ΠΟΤΑ, με την τουριστική ανάπτυξη να φιλοδοξεί να αποτελέσει διεθνή προορισμό γκολφ.
Σχετικά με τα τουριστικά συγκροτήματα, ο Νότος θα διαθέτει 1.030 κατοικίες και θα βρίσκεται στο νότιο άκρο της έκτασης που συνορεύει με τη λίμνη Κωπαΐδα.
Ο Ζέφυρος θα βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της περιοχής, διαθέτοντας 955 κατοικίεςπου θα είναι υλοποιηθούν σε υπερυψωμένες θέσεις πάνω από το γήπεδο γκολφ.
Ο Βορράς θα διαθέτει 1.321 κατοικίες, θα απευθύνεται, κατά βάση, σε οικογένειες και θα διαθέτει κέντρο με καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και αθλητικά γήπεδα.
Τα τρία συγκροτήματα θα κατασκευαστούν ανά τμήματα: θα ξεκινήσει η ανέγερση του "Νότος” και θα ακολουθήσουν (με απόσταση από δύο έως τεσσάρων ετών) ο "Ζέφυρος” και ο "Βορράς”.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία κατάθεσης των προμελετών και της εξασφάλισης των απαραίτητων εγκρίσεων χρονολογείται από το 2006, ενώ την άνοιξη του 2011 οι φορείς της επένδυσης είχαν εκφράσει με επιστολή τους, προς την τότε κυβέρνηση, την πρόθεσή τους να εγκαταλείψουν το έργο, εάν δεν επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Τώρα όμως το έργο έχει ¨ξεκλειδώσει".