ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι12102019

Τρι, 10 Δεκ 2019 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΕΥΒΟΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Η ΕΥΒΟΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Δεκάδες εταιρείες παρουσιάζουν εξαιρετικές επιδόσεις ενώ η Περιφέρεια συμμετέχει σε διεθνή κλαδική έκθεση στην Σουηδία

Η Εύβοια έχει επενδύσει μέσα από την ιδιωτική δράση στα βιολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας αξιοποιώντας σε ένα μικρό πάντως ποσοστό τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν. 
Δεκάδες μονάδες επιχειρούν με σύγχρονες μεθόδους προωθώντας προϊόντα που δεν μένουν μόνο στην ελληνική αγορά αλλά εξάγονται.

Το κτήμα Ζαργάνη είναι μια περίπτωση που προβάλλεται διαρκώς ακόμα και για το βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων όπου χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή μέθοδο με αναερόβια μικρόβια σε συνεργασία με Ιαπωνικό Πανεπιστήμιο.
Στα κοτέτσια που παράγει περισσότερο από 1000 αυγά ημερησίως οι οσμές είναι ανύπαρκτες ενώ τα προϊόντα του είναι γνωστά σε όλη την Αθήνα και έχουν εξέχουσα θέση σε όλα τα μεγάλα Super Markets.
Εκτός από την παραγωγή αυγών, καλλιεργεί σχεδόν όλα τα λαχανικά και έχει αναπτύξει αρκετές δενδροκαλλιέργειες (ελιές, συκιές, ροδιές κλπ). Συνεχώς κάνει δοκιμαστικές καλλιέργειες για νέα προϊόντα όπως οι αγκινάρες, αρώνιες, ιπποφαές κλπ. Στην εποχή της κρίσης ο κ. Ζαργάνης δεν προλαβαίνει να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς.
Υπάρχουν κι άλλες εξαιρετικές προσπάθειες όπως (ενδεικτικά):
- Η Staya Farm που προχώρησαν στη  δημιουργία μίας καινοτόμου συσκευασίας, η οποία περιέχει δημητριακά και μέλι ξεχωριστά σε ένα μπουκάλι.
- Τα βιολογικά αυγά από τα Φύλλα Εύβοιας.
- Τα κτήματα Μοσχούτα με σύκα, ελιές, κυδώνια, καρύδια, αρωματικά φυτά κ.α.
- Βιολογικά αγροκτήματα στο Βαθύ Αυλίδας, 
- Η Bee Weel στην Αρτάκη κ.α.
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΕΚΘΕΣΗΣ
Τα παραπάνω γίνονται επίκαιρα  αφού η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη Διεθνή Έκθεση Βιολογικών προϊόντων «Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair», η οποία διοργανώνεται στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2019, στον εκθεσιακό χώρο MalmöMässan στο Μάλμο της Σουηδίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων & Εξαγωγών (ENTERPRISE GREECE), τον αρμόδιο εθνικό φορέα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών.
Η Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair είναι η μοναδική, αποκλειστική και διπλή επαγγελματική έκθεση για όλες τις χώρες της Σκανδιναβίας (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ισλανδία), οι οποίες και αποτελούν τη Νο1 αγορά στην Ευρώπη στην κατανάλωση βιολογικών και φυσικών προϊόντων.

INFO: Οι εταιρείες που επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο και όχι αργότερα από την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση του ENTERPRISE GREECE (αποστολή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." style="color: rgb(17, 85, 204);" target="_blank">f.zogopoulou@enterprisegreece.gov.gr και κοινοποίηση στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), διευκρινίζοντας ότι η αίτηση αφορά στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.