ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ01152021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Ξηλώνεται» από το ΤΑΙΠΕΔ η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ

«Ξηλώνεται» από το ΤΑΙΠΕΔ η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ

Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται η διοίκηση της Λάρκο μετά τις μονομερείς κινήσεις που προέβη το τελευταίο διάστημα, πριν αλλά και μετά τις εκλογές, όταν επιχείρησε κατά παράβαση των ρητών εντολών του ΤΑΙΠΕΔ, να περάσει την απόφαση έγκρισης της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξημένο κόστος για την εταιρεία. 

Ήδη από χθες αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ταμείου, πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων του:
1) Μη εκτελεστικού προέδρου ΔΣ
2) Διευθύνοντος Συμβούλου
3) Μη εκτελεστικών μελών
Αφορμή για το ξήλωμα της διοίκησης στάθηκε και η τελευταία κίνηση της διοίκησης να επιχειρήσει να συγκαλέσει νέα συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα την έγκριση της ΕΣΣΕ, για την οποία ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ έχει ζητήσει διευκρινίσεις και σαφή κοστολόγηση. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συλλογική αυτή σύμβαση, προέβλεπε όρους και παροχές, όπως υψηλούς πρώτους μισθούς για τους ανειδίκευτους εργάτες που αυξάνονται ανάλογα με την ειδικότητα και την προϋπηρεσία, 23 διαφορετικά επιδόματα, παροχές όπως γαλοπούλα τα Χριστούγεννα και αρνί το Πάσχα, ακόμη και επιδότηση από το ταμείο της εταιρείας χοροεσπερίδων των συνδικαλιστών. Προέβλεπε μέχρι και υψηλά πριμ παραγωγικότητας, την ίδια ώρα που εξαιτίας του υψηλού κόστους παραγωγής η ΛΑΡΚΟ έγραφε πέρυσι ζημιές 3.642 δολάρια ανά τόνο παραγωγής νικελίου.
Υπενθυμίζεται ότι η Λάρκο βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, όπως έδειξαν και τα τελευταία οικονομικά στοιχεία για το πρώτο μισό του 2018, αν και επισήμως δεν έχει δημοσιοποιηθεί ισολογισμός τα τελευταία 3 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οφειλές προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ και η Λάρκο είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης (πάνω από 10% των συνολικών φεσιών) της ΔΕΗ. Παράλληλα οι οφειλές προς εργολάβους και προμηθευτές ξεπερνούν τα 50 εκάτ. ευρώ.

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ