ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ08022021

Παρ, 30 Ιουλ 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΛΑΡΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Η ΛΑΡΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Δήλωση σοκ του Κ. Χατζηδάκη που προωθεί πλέον το σχέδιο του 2014 για την εταιρεία

Το σχέδιο του 2014 που προέβλεπε κλείσιμο ζημιογόνων τμημάτων και πώληση σε ιδιώτες των υγιών, σε συνεννόηση με την Κομισιόν θα υλοποιήσει για τη ΛΑΡΚΟ η κυβέρνηση. 
Οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι πλέον συγκεκριμένες. Κατ΄αρχήν την υπόθεση ανέλαβε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση της ΛΑΡΚΟ χειρότερη από αυτήν της ΔΕΗ.

Είπε ο κ. Χατζηδάκης:
«Η ΛΑΡΚΟ είναι ΔΕΗ στο τετράγωνο και στον κύβο από πλευράς προβλημάτων. Χρωστά 300 εκατομμύρια στη ΔΕΗ και (η ΔΕΗ) δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάρει".
Πηγές του Υπουργείου αναφέρουν πως το πρόβλημα της εταιρείας, μεγιστοποιήθηκε από την απόλυτη έλλειψη σχεδίου της προηγούμενης κυβέρνησης, τα υψηλά μισθολόγια, την κακή εταιρική διακυβέρνηση, τα μεγάλα λειτουργικά κόστη, τα μεγάλα χρέη και το ευρωπαϊκό πρόστιμο των 130 εκατ. ευρώ. Και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται δύο επιλογές:
* Το μοντέλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για διαγραφή του προστίμου και ιδιωτικοποίηση (εφόσον υπάρχουν ενδείξεις για ενδιαφερόμενους επενδυτές),
* Το μοντέλο Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, δηλαδή εκκαθάριση εν λειτουργία, αν εκτιμηθεί ότι έτσι θα βρεθούν ευκολότερα επενδυτές.
Και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο, προηγείται διαπραγμάτευση με την Κομισιόν με στόχο τη διαγραφή του προστίμου και τολμηρό κούρεμα των χρεών.
Στο μεταξύ όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης επείγει στη ΛΑΡΚΟ σύντομα να τοποθετηθεί νέα διοίκηση. η κυβέρνηση έχει αποφασίσει επίσης την απόλυτη προστασία των εργαζομένων, χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς θα πράξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ