ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ10012020

Πεμ, 01 Οκτ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ;

Αν και η Χαλκίδα το έχασε, η Έλενα Βάκα φαίνεται να πιστεύει σε διόρθωση της κατάστασης

Η συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα με τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας είχε μια καλή είδηση. 
Πέρα από τη προοπτική ένταξης του Δήμου στη στήριξη των επαγγελματιών του Δήμου Χαλκιδέων και ποιες ενέργειες μπορούν να τονώσουν την τοπική οικονομία, που ήταν το κύριο θέμα συζήτησης, η  Έλενα Βάκα έθεσε και θέμα χρηματοδοτικού προγράμματος για τη δημιουργία “Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Χαλκίδας”, σε συνδυασμό με το έργο αναβάθμισης της οδού Αβάντων και άλλων εμπορικών δρόμων στην Χαλκίδα.

Θυμίζουμε ότι η πρόταση που υποβλήθηκε για Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Χαλκιδέων, κρίθηκε ελλιπής και δεν εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση.
Αντίθετα, εγκρίθηκαν οι προτάσεις για Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου σε Λειβαδιά, Θήβα, Άμφισσα και Λαμία. Η Έλενα Βάκα φαίνεται να εκτιμά πως η Χαλκίδα μπορεί να επιχειρήσει μια δεύτερη προσπάθεια ένταξης της στο χρηματοδοτούμενο αυτό  πρόγραμμα Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, ή να υποκαταστήσει το εν λόγω πρόγραμμα με μια παρόμοια δράση.
Στη συνάντηση, συμμετείχαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας ο Πρόεδρος Νίκος Αίσωπος, και τα μέλη Χαράλαμπος Βραϊμάκης, Σπύρος Γεροντίτης και Μάνια Αναστασιάδου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Η Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου»  στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.
Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στη Δράση είναι η συνεργασία μεταξύ φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οικείων Εμπορικών Συλλόγων / Επιμελητηρίων.
Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο:

την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και
την οργάνωση  της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.