ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ01152021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΜΗ

Η ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΜΗ

Νέο ανάγλυφο πέτρωμα στην περιοχή Μανικίων

Πάνω από 2.000 πίστες αναρρίχησης ο μεγάλος πλούτος της περιοχής
Ο εναλλακτικός τουρισμός γιγαντώνεται διεθνώς με την αναρρίχηση να κερδίζει διαρκώς έδαφος. Τι προσφέρει η αναρρίχηση; Στην ουσία είναι μια ισχυρή αφορμή να προσελκύσεις τουρίστες στους οποίους τελικά θα παρέχεις πέρα από την αναρρίχηση, πλήρεις τουριστικές υπηρεσίες (γαστρονομία, ψυχαγωγία, καταδύσεις, σύντομες αποδράσεις κ.α.).

Η Κύμη έχει την ευκαιρία αφού ο Δήμος προετοιμάζει τη  λειτουργία για 2.000 σχεδόν, πίστες αναρρίχησης. Τελευταία είχαμε και τον εντοπισμό ιδιαίτερου ανάγλυφου  πετρώματος στην περιοχή των Μανικίων, όπου ετοιμάζονται αναρριχητικά πεδία τα τρία τελευταία χρόνια. Αυτό τοποθετεί τον δήμο σε περιοχή  παγκόσμιου προορισμού αναρρίχησης. Όμως αυτό δεν αρκεί.
Για να προσελκύσεις τουρίστες αναρρίχησης (που θα κάνουν και άλλου τύπου τουρισμό), χρειάζονται συμμετοχές σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις, δυναμικές ιστοσελίδες προβολής της περιοχής, συμφωνίες με μεγάλους tour operators,
Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Κύμης έχει συνεργαστεί με το γαλλικό πανεπιστήμιο του Πο του οποίου καθηγητές και φοιτητές κατέγραψαν τις πρώτες 200 πίστες, χαρτογράφησαν τον τόπο και ετοιμάζουν πλήρη μελέτη. Θυμίζουμε επίσης ότι σε όλη την Ελλάδα κυριαρχούν δυο περιοχές για αναρρίχηση: Κάλυμνος και Λεωνίδιο (αν και κινούνται κι άλλες περιοχές προς αυτή την κατεύθυνση).

ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το ιστολόγιο «Αναρριχηθείτε στην Κύμη» δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να ενημερώσει τον υποψήφιο επισκέπτη για την ύπαρξη αναρριχητικών πεδίων και διαδρομών στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας, αλλά και για τις ανεξάντλητες επιλογές που διαθέτει κανείς για πιο ολοκληρωμένο τουρισμό. Η βάση δεδομένων ενημερώνεται διαρκώς, όπου και θα προστίθενται αναλυτικές πληροφορίες για τα πεδία και τις διαδρομές, όπως επίσης και για οτιδήποτε καινούργιο δημιουργηθεί.
Στο ιστολόγιο διαβάζει κανείς: "Η Κύμη απαντά σε μια περιοχή που κατά την αρχαιότητα ήταν δυσπρόσιτη από τη στεριά, αλλά σε προνομιακή θέση στο Αιγαίο Πέλαγος.  Η θάλασσα ήταν εδώ και σχεδόν 3.000 χρόνια ο «δρόμος» του εμπορίου και του πολιτισμού για τους κατοίκους.  Αν και σήμερα η Κύμη μπορεί να επαίρεται για τον συνδιασμό πανέμορφων, ορεινών, ελατοσκεπών περιοχών και μιας εκτεταμένης, άριστης ακτογραμμής, χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να αποτυπωθούν στο λογότυπό μας, αποφασίσαμε πως δε θα μπορούσαμε παρά να «παντρέψουμε» τη μακρά ναυτική παράδοσή της με τη δραστηριότητα της αναρρίχησης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ