ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ01152021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Εύβοια, Στερεά σε εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό

Εύβοια, Στερεά σε εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό

Ποιες οι προτεραιότητες σύμφωνα με τον υπουργό κ. Θεοχάρη - Δηλώσεις Φ. Σπανού

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, συμμετείχε στην 1η συνεδρίαση του “Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού”, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.
Ο ίδιος δήλωσε: στην 1η συνεδρίαση του “Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού” είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη, την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου και του Ε.Ο.Τ., καθώς και με το σύνολο των Περιφερειών της χώρας. Συντονίζουμε, προβάλλουμε, αναπτύσσουμε το τουριστικό μας προϊόν!
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και η διοίκηση του ΕΟΤ συζήτησαν για πρώτη φορά  με Περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες από τις 13 Περιφέρειες για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.
Ανοίγοντας τις εργασίες ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, είπε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε ποιοτικό τουρισμό 12 μηνών, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και αυτή είναι η βασική στόχευση της στρατηγικής μας. Στο νέο μοντέλο που σχεδιάζουμε, η τουριστική πολιτική κάθε Περιφέρειας δεν αναπτύσσεται ανεξάρτητα και χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τους εθνικούς στόχους. Αντιθέτως, δουλεύουμε στενά με τις Περιφέρειες ώστε να δημιουργηθεί ένα ολιστικό πλάνο μάρκετινγκ, όπου κάθε Περιφέρεια αναδεικνύει τα μοναδικά της χαρακτηριστικά και αλληλοσυμπληρώνεται με τις υπόλοιπες, ιδίως τις γειτονικές της, ώστε να πετύχουμε τη βιωσιμότητα τόσο στους προορισμούς όσο και στην εποχικότητα»
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, είπε: «Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας βρίσκεται στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού. Κάθε Περιφέρεια της χώρας μπορεί να διαμορφώσει το δικό της, αυτόνομο, αναπτυξιακό πρότυπο, στο πλαίσιο μιας πολυκεντρικής τουριστικής ανάπτυξης και με ένα συνολικό επανασχεδιασμό που θα περιλαμβάνει:
- Στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης και νέο μοντέλο τουριστικής προβολής σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο με την τριμερή συνεργασία κράτους, αυτοδιοίκησης και ιδιωτικής πρωτοβουλίας.  
- Την ενίσχυση με ποιοτικά στοιχεία του τουρισμού μας, σε περιοχές που αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.
- Την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο τουρισμός υγείας, ο καταδυτικός, ο αναρριχητικός, ο συνεδριακός, ο ιαματικός, ο αθλητικός, ο θρησκευτικός τουρισμός.
- Την προσαρμογή του τουρισμού μας και των ελληνικών Περιφερειών στην 4η βιομηχανική επανάσταση που εκφράζεται μέσα από την ψηφιακή οικονομία που θα κυριαρχήσει στο μέλλον.

- Την ανατροπή του μοντέλου της τουριστικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μάθησης στη χώρα μας, μέσα από ένα σχέδιο νόμου που θα εκσυγχρονίζει τις υπάρχουσες δομές, θα παρέχει νέες ειδικότητες και με αντικείμενα που συνδέονται με τις ανάγκες της αγοράς.

- Την ανατροπή της διοίκησης των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού με την αναμόρφωσή τους σε κέντρα παραγωγής τουριστικής πολιτικής ανά Περιφέρεια».
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ