ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ08022021

Παρ, 30 Ιουλ 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ

Χθες και εσπευσμένα ολοκληρώθηκε η απογραφή της περιουσίας της - Αναμένονται κινητοποιήσεις

Ολοκληρώθηκε χθες η απογραφή της περιουσίας της ΛΑΡΚΟ, η οποία γίνεται εσπευσμένα ώστε η κυβέρνηση να περάσει γρήγορα στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. 
Οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις βλέποντας ότι πλέον "οι αποφάσεις έχουν παρθεί".

Συγκεκριμένα το ΥΠΕΝ όρισε τριμελή επιτροπή απογραφής της περιουσίας του εργοστασίου της Λάρυμνας και των μεταλλείων του Άη Γιάννη. Η σύσταση της επιτροπής, φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Ενέργειας Γ. Θωμά και έργο της είναι «η διενέργεια απογραφής του δημοσίου μεταλλείου Λάρυμνας, ήτοι των εγκαταστάσεων εντός του χώρου των εκμισθούμενων και υπεκμισθούμενων μεταλλείων καθώς και καταγραφή και περιγραφή των εκτάσεων και τίτλων επί των οποίων οι εγκαταστάσεις αυτές αναπτύσσονται».
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αναφέρεται στην απόφαση, η επιτροπή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την αποστολή της μέχρι σήμερα 20 Δεκεμβρίου.
Αυτή η ταχύτητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση, έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι φορείς της περιοχής εμφανίζονται αποφασισμένοι για άμεσες κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση δεν θέλει τη σύγκρουση, γι αυτό και ενημερώνει με ειλικρίνεια τους εργαζόμενους ενώ όλες οι επίσημες ανακοινώσεις έχουν μετατεθεί για μετά τις γιορτές, προκειμένου να προηγηθεί ένας ακόμη διάλογος με τους εργαζομένους.
Θυμίζουμε ότι πάνω από 100 οργανώσεις (σωματεία και φορείς) συμμετείχαν σε σύσκεψη με θέμα τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ, που διοργάνωσε πριν λίγες ημέρες το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. Ακόμη, οι εργαζόμενοι και οι φορείς της περιοχής ετοιμάζονται να διοργανώσουν το αμέσως προσεχές διάστημα μεγάλο συλλαλητήριο και κάθοδο στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ