ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ11252020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η Εύβοια θα ενταχθεί στα κίνητρα νησιών

Η Εύβοια θα ενταχθεί στα κίνητρα νησιών

Το αποκάλυψε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη.

Ευρισκόμενη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον ειδικό σύμβουλο του Υπουργού, κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη, τον Γ.Γ. Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τη Γ.Γ. Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάννα Καλογήρου.

Η Πρόεδρος προσκάλεσε και τους τρεις στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου της Εύβοιας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου και τους ζήτησε επίσημα η REGATTA Νήσος Εύβοια 2020, να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Τα καλά νέα ήρθαν στη συνέχεια, αφού την ενημέρωσαν για τις θετικές εξελίξεις οι οποίες προέκυψαν από το συνέδριο του ΕΟΑΕΝ στην Χαλκίδα. Η Εύβοια παρόλο που συνδέεται με γέφυρα με την ηπειρωτική Ελλάδα, θεωρήθηκε ότι οι Ευβοϊκές επιχειρήσεις, ειδικά σε περιοχές με πρόβλημα προσβασιμότητας, έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τις υπόλοιπες νησιωτικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να αιτιολογείται η ένταξη του νομού στο σύνολο της νησιωτικής επικράτειας, όσον αφορά στην απορρόφηση από το νέο Ταμείο. Το  νέο χρηματοδοτικό Ταμείο που θα διαμορφωθεί με τη συμμετοχή του Υπουργείου και της Ελληνικής Αναπτυξιακής τράπεζας (πρώην ΕΤΕΑΝ) και στο οποίο η Εύβοια θα είναι μέσα. Όλα αυτά θα ανακοινωθούν και επίσημα στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου.