ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ11262020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΕΥΒΟΙΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΗΣΙΩΝ

Η ΕΥΒΟΙΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΗΣΙΩΝ

Αίρεται μια αδικία - Μεγάλες οι δυνατότητες επιδοτήσεων και ένταξης σε αναπτυξιακά προγράμματα

Η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας έχει εξαιρεθεί από τα νησιώτικα αναπτυξιακά κίνητρα γιατί δεν θεωρείται... νησί. 
Και δεν θεωρείται νησί διότι συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με τις δυο γέφυρες της Χαλκίδας. Η στρεβλή αυτή αξιολόγηση που είναι άδικη και στέρησε από την Εύβοια μεγάλες επιχορηγήσεις και εντάξεις σε αναπτυξιακά προγράμματα, αλλάζει.

Η Προεδρος του Επιμελητηρίου, κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Καλογήρου Χριστιάνα και τον Ειδικό Σύμβουλο Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη Εμμανουήλ.
Στις εν λόγω συναντήσεις που έγιναν με την ευκαιρία πρόσκλησης της Προέδρου στην εκδήλωση κοπής πίτας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η κα Αγιοστρατίτη σε συνέχεια της 46ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, που φιλοξένησε ο Φορέας στην Χαλκίδα, έθεσε εκ νέου το ρόλο που πρέπει να έχει η Εύβοια στον ελλαδικό χώρο ως νησιωτική περιοχή.
Άμεσο αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών ήταν να γίνει δεκτή για πρώτη φορά, η ωφελιμότητα της Εύβοιας στο υπό διαμόρφωση ειδικό επενδυτικό χρηματοδοτικό Ταμείο που θα είναι εστιασμένο στην επιχειρηματικότητα και συνδεδεμένο με το νησιωτικό χώρο και τη θαλάσσια οικονομία.
Το εν λόγω Ταμείο στο οποίο θα συμμετέχουν ενεργά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα παρέχει πλέγμα εργαλείων, όπως εγγυοδοσία, κεφάλαια κίνησης, χρηματοδότηση απασχόλησης κλπ.
Η ωφελιμότητα της Ευβοίας από το ανωτέρω Ταμείο επετεύχθη σε ένα γενικότερο πλαίσιο που δικαιολογεί πλέον, την ένταξη της στο σύνολο της ελληνικής νησιωτικής επικράτειας, όσον αφορά την απορρόφηση της από το νέο Ταμείο, παρόλο που συνδέεται με γέφυρα με την Ηπειρωτική Ελλάδα, αφού λήφθηκαν υπόψη από το Υπουργείο, οι θέσεις του Επιμελητηρίου για την εξαιρετικά μεγάλη ακτογραμμή της Εύβοιας και την ύπαρξη πολλών περιοχών με προβλήματα προσβασιμότητας και με κοινά χαρακτηριστικά με τις νησιωτικές περιοχές της επικράτειας.
* Στον απόηχο αυτών των συναντήσεων η κα Αγιοστρατίτη συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, στον οποίο κατέθεσε αίτημα το Υπουργείο να θέσει υπό την αιγίδα του την διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού αγώνα “ΝΗΣΟΣ EVIA REGATTA 2020”, αίτημα που έτυχε πολύ θετικής αποδοχής και δέσμευσης για άμεση απάντηση.