ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ08022021

Παρ, 30 Ιουλ 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στη ΛΑΡΚΟ την 1η Φεβρουαρίου

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στη ΛΑΡΚΟ την 1η Φεβρουαρίου

Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με βουλευτές του ΚΚΕ και την Φώφη Γεννηματά

Αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων στην προεδρεία της βουλής και ξεκίνησε τις συναντήσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αρχίζοντας πρώτα από το ΚΚΕ, καθώς είναι το πρώτο Κόμμα, όπως αναφέρουν, που συμπαραστάθηκε στον αγώνα που κάνουν και "είναι χρέος να συνεχίσουν μαζί".
Ακόμα από τους εργαζόμενους αναφέρθηκε ότι σε μια τελευταία εξέλιξη τους στάλθηκε τελεσίγραφο από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη, ότι την 1η Φλεβάρη η ΔΕΗ θα κλείσει τους διακόπτες του ρεύματος στο εργοστάσιο.
Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ τους εργαζόμενους υποδέχτηκαν οι βουλευτές Γ. Μαρίνος, ο οποίος είναι και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης επίσης μέλος της ΚΕ του Κόμματος.
Μιλώντας προς τους εργαζόμενους της αντιπροσωπείας ο Γ. Μαρίνος επισήμανε ότι: «Εσείς θα ξέρετε ότι όπως και πριν έτσι και τώρα και στη συνέχεια, σταθερά, οργανωμένα το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εκφράζει την αμέριστη στήριξη στον αγώνα, να συμμετέχει στον αγώνα παίρνοντας υπόψη και το μήνυμα που στέλνει σήμερα αυτή η μεγαλειώδης συγκέντρωση, η μεγαλειώδης κινητοποίηση των εργαζομένων».
Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν στη συνέχεια με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο βουλευτής Β. Αποστόλου ανέφερε ότι ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά για τη ΛΑΡΚΟ λόγω μνημονίων».
Παρά την ανοιχτή επιστολή που είχε σταλεί από την οργανωτική Επιτροπή καλώντας τον πρωθυπουργό τους αρμόδιους υπουργούς και τις κοινοβουλευτικές να είναι παρόντες στη Βουλή, οι πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου, όπως και αυτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ήταν κλειστές. Δεν υπήρξε ούτε ένας κυβερνητικός βουλευτής να παραλάβει έστω το ψήφισμα των εργαζομένων. Κλειστή ήταν πάντως και η πόρτα του κόμματος του κ. Βελόπουλου.
Αντίθετα το Κίνημα Αλλαγής δέχθηκε σε σύσκεψη τους εργαζόμενους όπου η κ. Γεννηματά δήλωσε:  Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. οφείλει να εξασφαλίσει την υγιή και παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.  Να μην επαναλάβει τα σοβαρά λάθη του παρελθόντος της. Με πλήρη διασφάλιση της Απασχόλησης, των θέσεων εργασίας σ’ αυτήν. Με παρεμβάσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Η ανάπτυξη προϋποθέτει  και ορθή αξιοποίηση του Εθνικού μας πλούτου.
Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο προς όφελος της Ελληνικής Οικονομίας και της ευρύτερης περιοχής που δραστηριοποιείται. Τίποτε πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων και των τοπικών Κοινωνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ