ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ10252020

Παρ, 23 Οκτ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΑΣ

ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΑΣ

Πλεονέκτημα η θαλάσσια εκδοχή του και η κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα - Απαιτείται οργάνωση με εξωστρέφεια

Ο Δήμος Χαλκιδέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) και η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας συνδιοργανώνουν, με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Ν. Εύβοιας, του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας, της Ένωσης Ξενοδόχων και των Καταστηματαρχών Εστίασης, το «Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας», το οποίο εξελίσσεται σε μια δυναμική δραστηριότητα με σημαντικά οικονομικά οφέλη για την πόλη και την περιοχή.
Το "Θαλασσινό Καρναβάλι" έχει ισχυρά πλεονεκτήματα, αφού έχει μοναδικότητα μιας και οι κύριες δράσεις του είναι στον Ευβοϊκό, ενώ είναι εύκολος κοντινός προορισμός για την πρωτεύουσα. Ωστόσο, απαιτείται μια άλλου τύπου οργανωτική προσέγγιση η οποία να περιλαμβάνει την προβολή του, κίνητρα για τους επισκέπτες, καλή υποδοχή και πολλαπλές δυνατότητες διασκέδασης πέρα από τις καθαρά καρναβαλικές εκδηλώσεις.
Είναι σημαντικό πάντως ότι κάθε χρόνο παρατηρείται μεγαλύτερη άφιξη επισκεπτών και πολύ περισσότερες συμμετοχές στις εκδηλώσεις.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η έναρξη της Αποκριάς, γίνεται το Σάββατο με τους Batala και με πυξίδα το κέφι και εναρμονισμένη με το χαρούμενο κλίμα της Αποκριάς. Τυμπανιστές ξεκινούν από την παραλία, το Κόκκινο Σπίτι, διασχίζουν όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης και σηματοδοτούν την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων, με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
  Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30. Στρογγυλό παραλίας «Παραδοσιακή Αποκριά»
Χορευτικοί Σύλλογοι από το Μεσολόγγι, την Μυτιλήνη, την Νάξο και την Σκύρο, αναβιώνουν την παράδοση με τα έθιμα της Αποκριάς. Η έναρξη γίνεται με πατινάδα από το Κόκκινο Σπίτι και κατά μήκος της παραλίας με τελικό προορισμό το Στρογγυλό της παραλίας, συνοδεία Ορχήστρας Παραδοσιακής μουσικής.
Συμμετέχουν :
Γέροι και Κορέλες από τον Δήμο Σκύρου
Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» - Κουδουνάτοι Μυτιλήνης
Χορευτικό τμήμα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Άγιος Συμεών» - Αρματωμένοι Μεσολογγίου
Πολιτιστική Εταιρία Ορχηστικής Τέχνης «Βάκχαι» - Κορδελλάτοι Νάξου