ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ10252020

Παρ, 23 Οκτ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ▶REGATTA 2020: ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ

▶REGATTA 2020: ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ

Καθορίστηκε η φετινή πορεία των σκαφών ενώ ορίστηκε και η ημερομηνία: Από 2 έως 8 Αυγούστου

Η προετοιμασία για τη διοργάνωση της "Νήσος Εύβοια Regatta 2020" συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς και πλέον η δράση αυτή είναι από τις πιο σημαντικές για την Εύβοια. 
Το στοίχημα είναι  κάθε χρόνο να γίνεται όλο και καλύτερη.

Σε αυτό το πλαίσιο μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου 2020 επισκέφθηκαν τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Εύβοιας, για την πραγματοποίηση προπαρασκευαστικής συζήτησης με τον Πρόεδρο του φορέα κ. Ανδρέα Παπανδρέου, σχετικά με την όλη διοργάνωση.
Σκοπός του αγώνα για ακόμη μια φορά είναι η ανάδειξη του αθλήματος της ιστιοπλοϊας, της φυσικής ομορφιάς, του πολιτισμού, των τοπικών προϊόντων και της φιλοξενίας των κατοίκων της Εύβοιας.

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ ΔΡΑΣΗ
Αυτός ο ιστιοπλοϊκός αγώνας - περιήγηση του νησιού που ενισχύει τον ναυτικό τουρισμό και θα προβάλλει τοπικά προϊόντα σε κάθε λιμάνι της Εύβοιας όπου θα διοργανώνονται events, σχεδιάζεται από φορείς της περιοχής.
Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, του ΣΑΜΕΕ, Ιστιοπλοϊκών Ομίλων της Εύβοιας και του ΟΛΝΕ, τονίζουν ότι ο αγώνας  θα αναδείξει την κουλτούρα του τόπου μας,  θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ευβοϊκής εξωστρέφειας και θα ενισχύσει την τουριστική ταυτότητα της Εύβοιας.

ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΙΩΤ
Έως 6 δισ. ευρώ ή από 2,9% έως 3,5% του ΑΕΠ υπολογίζεται η συνολική συνεισφορά του ναυτικού τουρισμού στην ελληνική οικονομία, καταδεικνύοντας την ευρωστία του αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξής του.
Μάλιστα όπως προκύπτει, η συνεισφορά του yachting στην οικονομία εμφανίζεται 33% υψηλότερη από αυτή της κρουαζιέρας.
Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) για τον ναυτικό τουρισμό, στον οποίο συγκαταλέγει τόσο τον τομέα του yachting όσο και της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας, έχει άμεση οικονομική επίδραση 2,28 δισ. ευρώ ή 1,3% του ΑΕΠ με άμεση απασχόληση 22.500 θέσεις εργασίας.
Επίσης μια έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιώς έδειξε τη μέση ετήσια δαπάνη ανά σκάφος στις 34.307 ευρώ.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν 4.060 ιστιοπλοϊκά και επιπλέον 13.445 μηχανοκίνητα σκάφη, συνολικά 17.505 σκάφη (Icomia 2015) με έξοδα όπως αναλύονται παραπάνω, ο ετήσιος οικονομικός αντίκτυπος ανά ιδιοκτησία και χρήση σκαφών εκτιμάται σε 600 εκατ.