ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ11262020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΑΙΔΗΨΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Η ΑΙΔΗΨΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Πρέπει να επεκτείνει τη σεζόν στους εννέα μήνες και να εκσυγχρονίσει χώρους και υπηρεσίες - Ο κρατισμός πλήττει τον ιαματικό τουρισμό

Η Αιδηψός, μια από της πλέον ιστορικές και σημαντικές λουτροπόλεις της χώρας, που γνώρισε μεγάλη άνθηση στο παρελθόν, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει κάμψη, μη αξιοποιώντας τις μεγάλες της δυνατότητες.
Πριν λίγα χρόνια, το υδροθεραπευτήριο της Αιδηψού πραγματοποιούσε εκατοντάδες χιλιάδες λούσεις κάθε χρόνο, αποδίδοντας μεγάλα κέρδη στο ελληνικό δημόσιο, το οποίο όμως δεν προχώρησε σε επανεπένδυση μέρους των εσόδων στο συγκρότημα, όπως όφειλε να κάνει. Έτσι, υπήρξε υποβάθμιση των εγκαταστάσεών του, που σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των υπηρεσιών, συνέβαλε στην απαξίωση και τη ραγδαία μείωση των επισκεπτών.
Το θέμα της πλήρους ανάκαμψης της Αιδηψού, τέθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνου Λούλη και ανώτατων υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου, στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής συνεδρίαση, με θέμα τον ιαματικό τουρισμό.
Σε παρέμβαση του ο Θανάσης Ζεμπίλης, αναφέρθηκε στα προβλήματα υποδομών και λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου της Αιδηψού, ζητώντας την επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας του, καθώς και την αποκατάσταση του διατηρητέου παλαιού υδροθεραπευτηρίου των Αγίων Αναργύρων.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παρατήρησε ότι, αν και υπάρχει αλματώδης αύξηση στον γενικό τουρισμό της χώρας, ο ιαματικός τουρισμός έχει φθίνουσα πορεία. Το γεγονός αυτό είναι μεν παράδοξο, αφού η Ελλάδα διαθέτει αξιοσημείωτο συγκριτικό πλεονέκτημα έχοντας μεγάλο αριθμό ιαματικών πηγών σ´ ολόκληρη την χώρα, εξηγείται όμως από το ότι στους άλλους τομείς τουρισμού ανθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα, ενώ ο ιαματικός τουρισμός παραμένει εγκλωβισμένος στον κρατισμό και σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του δημοσίου.
ΑΡΝΗΤΙΚΟ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΑΙΔΗΨΟΣ
Ως χαρακτηριστική παράδειγμα των παραπάνω ο κ. Ζεμπίλης ανέφερε την περίπτωση της Αιδηψού.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της Εύβοιας, σοβαρό αντικίνητρο αποτελεί το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του υδροθεραπευτηρίου λειτουργούν για λίγους θερινούς μήνες μόλις, ενώ σε ανταγωνιστικές χώρες οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις λειτουργούν τουλάχιστον για 9 μήνες!
Με αυτή την τακτική υπονομεύεται ο τόπος και η προσπάθεια των επιχειρηματιών. Οπότε ζητούμενο είναι η παράταση της λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου, προκειμένου να υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Παράλληλα, ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μια στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, για τα οφέλη του θερμαλισμού και τα θεραπευτικά του αποτελέσματα, που είναι ευεργετικά για όλες τις ηλικίες.
Τέλος, ανέφερε ότι με μοχλό την Αιδηψό και τις πηγές της, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη διαφόρων εναλλακτικών μορφών τουρισμού και αύξηση της επισκεψιμότητας σε όλη, την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας και Βορειοκεντρικής Εύβοιας.
Αυτό που πρέπει να κάνει άμεσα η ΕΤΑΔ Α.Ε., στην οποία ανήκει το υδροθεραπευτήριο, είναι να εκπονήσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο αξιοποίησης των πηγών και αναζήτησης χρηματοδοτικών  πόρων, έτσι ώστε να υπάρξει μία μεγάλη επένδυση ανακατασκευής και βελτίωσής τους, ενώ επιπλέον πρέπει να προχωρήσει και στην αναστήλωση του διατηρητέου μνημείου του παλιού υδροθεραπευτηρίου των Αγίων Αναργύρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ