ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06232021

Τρι, 22 Ιουν 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ΠΑΛΙ Η ΕΥΒΟΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ΠΑΛΙ Η ΕΥΒΟΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

Στη βουλή ο αδικαιολόγητος αποκλεισμός της από επιδοτήσεις
και ευρωπαϊκά προγράμματα που έχει ανάγκη

Η υπόσχεση κυβερνητικών παραγόντων προς το Επιμελητήριο και άλλους φορείς του νομού ήταν πως η Εύβοια θα ενταχθεί τελικά στις προβλέψεις του νόμου 4597, ο οποίος παρέχει σε όλα τα ελληνικά νησιά ειδικά κίνητρα ανάπτυξης. 
Δυστυχώς οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν και ο λόγος είναι οι δυο... γέφυρες που ενώνουν την Στερεά Ελλάδα με την Χαλκίδα. Με βάση αυτές, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας δεν θεωρείται νησί, αλλά μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η άδικη η εξαίρεση της Εύβοιας από τις προβλέψεις του Νόμου για τις νησιωτικές περιοχές, έφτασε πάντως στη Βουλή όπου ο κυβερνητικός βουλευτής του νομού Σίμος Κεδίκογλου, ζητά να αναγνωριστεί η Εύβοια ως νησιωτική περιοχή, προκειμένου να είναι δυνατή η αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων ενίσχυσης νησιωτικών περιοχών.
Γιατί ο βουλευτής, χαρακτηρίζει άδικη την εξαίρεση της Εύβοιας, του δεύτερου μεγαλύτερου ελληνικού νησιού, με το επιχείρημα ότι υπάρχει σταθερή οδική σύνδεση, μέσω της Γέφυρας της Χαλκίδας, από τις προβλέψεις του Ν. 4597/2019; Γιατί όπως σωστά εξηγεί, η εν λόγω απόφαση αγνοεί το γεγονός, ότι εξαιτίας της άσχημης κατάστασης του οδικού δικτύου στο μεγαλύτερο- γεωγραφικώς- τμήμα της Εύβοιας στο Βορρά και στο Νότο, η διακίνηση ανθρώπων και αγαθών γίνεται μέσω θαλάσσης και συγκεκριμένα μέσω των πορθμείων Αιδηψού και Αγιόκαμπου για τις περιοχές της  Βόρειας Εύβοιας και των πορθμείων Στύρων και Μαρμαρίου για τις περιοχές της Νότιας Εύβοιας.
Ο κ. Κεδίκογλου επισημαίνει επίσης ότι οι συνέπειες που θα έχει η εξαίρεσή της Εύβοιας από τα νησιώτικα αναπτυξιακά κίνητρα, είναι αρκετά σοβαρές από τη στιγμή που δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τα κοινοτικά προγράμματα ενίσχυσης των νησιωτικών περιοχών, αν και... νησί.
Για το λόγο αυτό ο Σίμος Κεδίκογλου ζητά από τον Υπουργό να άρει την αδικία και να εντάξει την Εύβοια στις προβλέψεις του Ν. 4597/2019, με την υπαγωγή της στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ,  για να έχει ισότιμη αντιμετώπιση με τα άλλα ελληνικά νησιά.