ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ06042020

Πεμ, 04 Ιουν 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ

ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ

Τα κλειστά ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία, οι μηδενικές μετακινήσεις, οι ακυρώσεις κρατήσεων και το άγνωστο μέλλον

Οι έρημοι δρόμοι της Εύβοιας δεν οδηγούν σίγουρα στις πολλές ξενοδοχειακές της μονάδες, που με την είσοδο της άνοιξης και της πασχαλινής περιόδου, περίμεναν μια νέα ακόμη καλύτερη χρονιά από την περσινή. 
Η Εύβοια, αν και προσφέρει πολλαπές επιλογές στον επισκέπτη έχει πλέον κλειστά ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία χωρίς δραστηριότητα και τους υπαλλήλους του κλάδου στα σπίτια τους.

Το χειρότερο: Ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα τελιώσει η κρίση του κορονοϊού και κυρίως με ποιους ρυθμούς θα επανακινηθεί η τουριστική κίνηση. Με δεδομένο ότι η υπόλοιπη Ευρώπη θα αργήσει να συνέλθει, η μόνη ελπίδα μιας μικρής έστω καλοκαιρινής ανάκαμψης θα είναι ο... Έλληνας τουρίστας.
"Η αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων  ήταν μονόδρομος "δηλώνει πάντως ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ηλίας Μπουρμάς και εξηγεί: "Η προστασία της Υγείας των Εργαζομένων σε συνδυασμό με τη μηδενική σχεδόν πληρότητα ώθησαν τις Ενώσεις στο να την αιτηθούν και την κυβέρνηση στο να «επιβάλει» την αναστολή, εξασφαλίζοντας έμμεσα και την βιωσιμότητα τους.
Οι ξενοδόχοι μας βιώνουν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας τους, ωστόσο Περιφέρεια, Υπουργείο Τουρισμού και ΕΟΤ συστρατεύομαστε μαζί τους προκειμένου οι απώλειες να είναι οι μικρότερες δυνατές"
Στο μεταξύ έχουμε κατάρρευση των αριθμών. Οι κρατήσεις και η έκδοση εισιτηρίων,  για τις αεροπορικές μετακινήσεις εξωτερικού έχουν μειωθεί κατά 90%. Αντίστοιχα, οι κρατήσεις για αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού έχουν μειωθεί κατά 70%. Επίσης, οι κρατήσεις για ακτοπλοϊκές μετακινήσεις έχουν μειωθεί κατά 70% και δεν πραγματοποιούνται εκδρομές με λεωφορεία, τόσο για το εσωτερικό και το εξωτερικό. Οι μόνες  μετακινήσεις  που συνεχίζουν να πραγματοποιούνται, αφορούν μόνο μετακινήσεις προσωπικού για εργασία, εκπαίδευση και γενικά για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών.
Ακόμη τα νόμιμα λειτουργούντα τουριστικά γραφεία της περιοχής, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης τους απέναντι στην τοπική κοινωνία και του σεβασμού τους στη δημόσια υγεία, έχουν αναστείλει, με δική τους πρωτοβουλία, όλες τις τουριστικές εκδρομές, που είχαν προγραμματισθεί για να πραγματοποιηθούν με λεωφορεία.

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
Στο μεταξύ υπενθυμίζουμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας που μιλούν για μαζική ακύρωση πτήσεων, ημερίδων, συνεδρίων, συναθροίσεων τον καταιγισμό ακυρώσεων διαμονών στα ξενοδοχεία τουςς και τη στασιμότητα μελλοντικών κρατήσεων, από την εμφάνιση των πρώτων κιόλας κρουσμάτων στη χώρα μας.
Επίσης τις απαιτήσεις ξένων πρακτορείων για μείωση των guarantees και μείωση τιμών στις υπογεγραμμένες συμβάσεις.
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι δεκάδες επιχειρήσεις προχώρησαν σε επενδύσεις ενόψει της νέας σεζόν, καταβάλλοντας σημαντικά ποσά για να βρεθούν σε ένα περιβάλλον μηδενικής οικονομικής δραστηριότητας.