ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ10252020

Παρ, 23 Οκτ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΕΥΒΟΙΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η ΕΥΒΟΙΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Είναι ο πρώτος που θα ενεργοποιηθεί και ο νομός μας είναι ιδανικός για να τον υποδεχθεί

Η εξίσωση επανεκκίνησης του τουρισμού ευνοεί την Εύβοια γιατί περιλαμβάνει παραμέτρους που διαθέτει: 
Αυτές είναι, οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες (οι μεγάλες θα καθυστερήσουν, πολλές σκέπτονται να μην ανοίξουν καν),  η πρόσβαση που θα είναι κατά βάση οδική και τέλος ο πελάτης που θα είναι φυσικά σε αυτό το πρώτο στάδιο ο  Έλληνας.

Μιλάμε για τον Οδικό Τουρισμό και η Εύβοια μπορεί να γίνει βασικός προορισμός διότι: α) Είναι κοντά στην πρωτεύουσα και αυτό είναι μια ασφάλεια για κάθε επισκέπτη που δεν θα θέλει να απομακρυνθεί πολύ και β) Διαθέτει πολλές και μοναδικές ομορφιές σε βουνό και θάλασσα.
Φαίνεται ότι από τα τέλη Μαίου θα αρχίσουν τα πρώτα ξενοδοχεία του νομού να αναγγέλλουν το άνοιγμά τους. Δεν πρόκειται φυσικά να ανοίξουν ταυτόχρονα όλα τα ξενοδοχεία μαζί. Ο σχεδιασμός θα γίνεται με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τον κορονοϊό.
Το άνοιγμα θα γίνει δηλαδή με βάση τις κυβερνητικές υποδέιξεις για προστασία των πολιτών. Θα τηρούνται όλα όσα ζητούν οι επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση. Συνεπώς θα τηρούνται αποστάσεις π.χ  στα εστιατόρια και στις πλαζ,
Σημαντικό είναι ότι πριν ανοίξουν τα ξενοδοχεία θα έχει οπωσδήποτε ανοίξει μέρος της αγοράς (εστίαση, λιανεμπόριο κ.α.) κάτι που θα δημιουργήσει θετικό κλίμα για το επερχόμενο καλοκαίρι.

ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Υψηλά στελέχη του τουρισμού λέγουν ότι ο πρώτος τομέας που θα ανακάμψει θα είναι του οδικού τουρισμού. Θεωρούν δε ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι σήμερα πολύ δυνατός, σύγχρονος και οργανωμένος και δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Όπως λέγουν, απλώς "έχουμε μια προσωρινή διακοπή της πορείας του, που συντομα θα συνεχιστεί".
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το σύνολο των μεγάλων αλυσίδων θεωρεί ότι η κυβέρνηση υπήρξε αρωγός στον κλάδο, τον στήριξε και έβαλε τις βάσεις να επιστρέψει όσο πιο γρήγορα γίνεται, στην κανονικότητα λεστω και αν αυτό γίνει σταδιακά.
Τέλος είναι αναμένται να θεσμοθετηθεί και το "Υγειονομικό Διαβατήριο", ειδικά για τους τουρίστες εξωτερικού οι οποίοι θα πρέπει πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους να έχουν εξεταστεί και να έχουν βρεθεί καθαροί. Θα έρχονται δε με την εξέταση ανά χείρας!