ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06232021

Τρι, 22 Ιουν 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Θεωρεί ότι την καταστρέφει το "πελατειακό κράτος" - Τι λέει ο διαχειριστής

Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω για τη ΛΑΡΚΟ παρά τον άμεσο κίνδυνο να διακόψει η εταιρεία την παραγωγή της σε λίγες ημέρες.
Για την κυβέρνηση, η  ΛΑΡΚΟ είναι το πελατειακό κράτος σε πλήρη ανάπτυξη. Εδώ και δεκαετίες έχει ένα μόνιμο καθεστώς με κακοδιαχείριση, ρουσφέτι.
Ωστόσο η ΛΑΡΚΟ δεν κλείνει γιατί, συνδέεται με τις οικονομίες τοπικών κοινωνιών.
Η ΛΑΡΚΟ, το 2019 με τζίρο 155 εκατ. ευρώ, είχε ζημίες 90 εκατ. και συνολικά αρνητικά κεφάλαια 400 εκατ. Επιπλέον, χρωστάει 364 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, η οποία συνέχισε να την ηλεκτροδοτεί με εντολή του ελληνικού Δημοσίου, που είναι μέτοχος στην εταιρεία.
Η ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ
Το μεταλλείο της Καστοριάς, από το οποίο προέρχεται το 20% του λατερίτη, είναι σε αναστολή λειτουργίας, επειδή οι τοπικοί μεταφορείς απορρίπτουν την πρόταση της ειδικής διαχείρισης για τη ρύθμιση οφειλομένων, ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέπουν σε άλλους μεταφορείς να αναλάβουν το έργο.
ΠΩΣ ΘΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙΠΟΙΗΘΕΙ
Η προκήρυξη του διαγωνισμού μπορεί να βγει στον αέρα τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο τον Οκτώβριο.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει νομότυπη προσφορά, ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί εντός 30 ημερών.
Εάν και ο νέος διαγωνισμός δεν τελεσφορήσει, τα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ που δεν κατέστη δυνατόν να πουληθούν, πωλούνται ως σύνολο ή τμηματικά με ελεύθερη διαπραγμάτευση, ύστερα από δημόσια πρόσκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ