ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ09272020

Παρ, 25 Σεπ 2020 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Προτάσεις ελαφρύνσεων από Επιμελητήριο και Εμπορικό Σύλλογο θα κατατεθούν σε συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα

Το ξεκίνημα της αγοράς στην μετά-κορονοϊό εποχή και στην Εύβοια είναι μουδιασμένο και προβληματίζει έντονα τις παραγωγικές τάξεις του νομού. 
Κλάδοι όπως το λιανεμπόριο και τώρα η εστίαση δεν έχουν την επιθυμητή κίνηση, ενώ ο τουρισμός που είναι βασική δραστηριότητα στην Εύβοια, είναι ακόμη σε καταστολή περιμένοντας εκκίνηση σε λίγες εβδομάδες.

Το σύνολο των φορέων της Εύβοιας έχουν καταθέσει προτάσεις στην κυβέρνηση οι οποίες συμφωνούν σε μια κεντρική γραμμή: ΟΛΟΙ οι κλάδοι χρειάζονται φορολογικές ελαφρύνσεις και κεφάλαια κίνησης για να ξεκινήσουν.
Στην πιο πρόσφατη επαφή τους, οι οικονομικοί φορείς της Εύβοιας που εκπροσωπούνται από το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο, συμμετείχαν σε κοινή συνάντηση μετά από πρωτοβουλία της Τοπικής Διοίκησης του 9ου Περιφερειακού  Τμήματος    Ανατολικής   Στερεάς   του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Στην εν λόγω συνάντηση αναζητήθηκε και συμφωνήθηκε συγκεκριμένη ατζέντα ανάπτυξης κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων με σκοπό τη στήριξη και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων του Νομού Ευβοίας.
Παράλληλα μέσα από μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σε θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στο ευρύ επιχειρηματικό περιβάλλον, κυρίως δε, μετά την εγκαθίδρυση των νέων δυσμενών συνθηκών που επέβαλαν στην οικονομία οι συνέπειες από τον κορονοϊό, αποφασίστηκε η από κοινού παρέμβαση των δύο Φορέων σε κυβερνητικό επίπεδο με σκοπό την επίλυση τους.
Η πρώτη παρέμβαση των δυο Φορέων και μέσα από μια κοινή γραμμή, θα γίνει σε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Στην εν λόγω συνάντηση παρέστησαν από πλευράς Επιμελητηρίου Εύβοιας η Πρόεδρος κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Μαραγκός και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ κ. Βασίλης Βαρέλας.
Από πλευράς του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Κοτρογιάννης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Γιώργος Βέττας και το Μέλος του ΔΣ κ. Στέφανος Μουτουσίδης. Παρέστη επίσης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Νίκος Αίσωπος.

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Στη συνάντηση συζητήθηκαν όπως είπαμε οι οικονομικές συνέπειες στις  επιχειρήσεις της Εύβοιας από την υγειονομική κρίση του COViD-19 αλλά και οι καταγεγραμμένες πλέον  διαπιστώσεις από την εκκίνηση της αγοράς. Μέσα από τη συγκεκριμένη συνάντηση κατατέθηκαν οι παρακάτω προτάσεις για τη βιωσιμότητά τους:
- Οριζόντια επέκταση επιστρεπτέας προκαταβολής,
- Επέκταση και σε άλλους κλάδους του μέτρου της μείωση ενοικίων, εκτός των ανακοινωθέντων,  
- Κατάργηση προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις με τρία έτη    δραστηριότητας και μείωση προκαταβολής φόρου σε όλες τις υπόλοιπες,
- Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.