ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ01152021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Καταδυτικά Πάρκα και Μουσείο Κρασιού

Καταδυτικά Πάρκα και Μουσείο Κρασιού

Αιτήματα που τέθηκαν σε δυο υπουργούς για την ανάδειξη της Εύβοιας

"Ναι" Θεοχάρη σε δυο καταδυτικά Πάρκα στην Εύβοια ενώ εκκρεμεί και μια απάντηση του κ. Πιερρακάκη για την δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Κρασιού, που θα κάνει γνωστό αυτό τον πλούτο της περιοχής.
Για τα παραπάνω αλλά και για τις μεγάλες δυνατότητες της Εύβοιας μίλησε στο ράδιο «Evripos 90 FM» ο Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή αυτή την τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος, συνάδελφοί του βουλευτές, όπως και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς του κλάδου.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι για την Εύβοια ο τουριστικός τομέας είναι εξόχως σημαντικός, κυρίως, ο εσωτερικός, υπογραμμίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε μετά την υγειονομική κρίση, τα οποία μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι είμαστε από τις πιο «καθαρές» υγειονομικώς περιοχές της Ελλάδας, καθώς και στη γεωγραφική εγγύτητα με την Αθήνα.
Από την πλευρά του αυτό που ζήτησε από τον Υπουργό Τουρισμού είναι να ενισχύσουν την προσπάθεια και τις πρωτοβουλίες για την ψηφιακή προβολή της Εύβοιας, κάτι για το οποίο έχει έρθει σε επαφή και με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, όπου συζήτησαν τις δυνατότητες εφαρμογής πιλοτικών προγραμμάτων για την Εύβοια, όπως είναι για παράδειγμα το ψηφιακό μουσείο κρασιού.«Είναι σημαντικό -είπε- ν’ ανακαλύψουν οι Αθηναίοι τον «άγνωστο παράδεισο» που είναι δίπλα τους και λέγεται Εύβοια, καθώς για πολλούς οι φυσικές ομορφιές της δεν είναι γνώριμες. Σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να συμβάλλουν με το κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό, όπως και με την ένταξη του Νομού μας σε προνομιακή θέση στις καμπάνιες του Υπουργείου Τουρισμού για να ενισχύσει και τον εξωτερικό, αλλά κυρίως τον εσωτερικό τουρισμό».
Θετική εξέλιξη ήταν, ότι ο Υπουργός ανταποκρίθηκε στα αιτήματά τους, όπως και στο θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για τη λειτουργία των δύο καταδυτικών πάρκων που έχουν χωροθετήσει στη Βόρεια και Νότια Εύβοια, για να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα και αυτή η μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στην τοπική οικονομία.
Ένα ακόμα ζήτημα που έθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου αφορούσε στη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων και των υδροθεραπευτηρίων για το οποίο τόνισε, ότι θα πρέπει να περιμένουν να δοθεί το «πράσινο φως» από την Υγειονομική Επιτροπή. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να προσέχουμε, είναι σημαντικό να κρατήσουμε το ονομά μας «καθαρό», ο πλούτος μας τώρα είναι, ότι δεν είχαμε κρούσματα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προστατέψουμε. Η προσπάθεια για να πάρει ξάνά μπροστά η οικονομία δεν θα είναι εύκολη και χωρίς προβλήματα, σημασία – όμως- έχει ότι είμαστε εδώ για να λύνουμε τα προβλήματα, κάτι που έγινε και στην περίπτωση με τα καταστήματα στην Αμάρυνθο και τις Αλυκές, που στηρίζουν τη μισή οικονομία της Χαλκίδας».