ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ10062022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Λουκέτο σε 14 Τραπεζικά υποκαταστήματα στην Στερεά

Λουκέτο σε 14 Τραπεζικά υποκαταστήματα στην Στερεά

Ο Φ. Σπανός μιλά για προβληματική εξυπηρέτηση και ζητά παρέμβαση Στουρνάρα

Επιστολή στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, με θέμα το κλείσιμο καταστημάτων και την απομάκρυνση ATM’s όλων των συστημικών Τραπεζών στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά την τελευταία τριετία και τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν, απέστειλε ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός.
Η επιστολή του κ. Σπανού κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τους Βουλευτές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Δ.Σ. της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Κατά την τελευταία τουλάχιστον τριετία όλο και περισσότερα υποκαταστήματα συστημικών τραπεζών παύουν τη λειτουργία τους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται καθημερινά όλο και δυσκολότερη. Δεδομένων, μάλιστα, των συνθηκών που επιβάλλουν την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων υγιεινής για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός στα λιγοστά εναπομένοντα υποκαταστήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη δυσλειτουργία.
Σίγουρα γνωρίζετε, ωστόσο είναι άξιο αναφοράς, πως στα μέρη όπου παύει η λειτουργία τραπεζικών υποκαταστημάτων διαβιούν και κάτοικοι, για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών όχι μόνο δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλής, αλλά λόγω ηλικίας και πρόσβασής τους στο διαδίκτυο, καθίσταται σχεδόν αδύνατη.
Ως εκ τούτου, αναγκάζονται να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα μακριά από την οικία τους, με αποτέλεσμα τόσο την οικονομική όσο και τη σωματική τους επιβάρυνση. Αντίστοιχο πρόβλημα παρατηρείται και με την κατάργηση πολλών Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ΑΤΜ) από αρκετές περιοχές ανά την Στερεά Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία 3 χρόνια η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος έπαυσε τη λειτουργία τουλάχιστον 9 υποκαταστημάτων, πλέον των ΑΤΜ στους δήμους Αγράφων, Διρφύων-Μεσσαπίων, Δωρίδος, Δελφών, Ερέτριας, Καμένων Βούρλων, Λοκρών, Μακρακώμης, Ορχομενού και Χαλκιδέων.
Η Τράπεζα Πειραιώς περιόρισε τη λειτουργία των υποκαταστημάτων και ΑΤΜ της στους Δήμους Δωρίδας, Ερέτριας και Καρύστου, ενώ έκλεισε υποκαταστήματα στους Δήμους Λαμιέων, Ιστιαίας – Αιδηψού, Δομοκού, Λοκρών, Μακρακώμης και Δελφών. Η Τράπεζα Eurobank έπαυσε τη λειτουργία υποκαταστημάτων στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού, Λαμιέων, Λοκρών και Δελφών, ενώ η Τράπεζα Alpha Bank στους Δήμους Χαλκιδέων και Στυλίδας.
Σύμφωνα με τα ως άνω διαλαμβανόμενα, παρακαλώ όπως εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το σημαντικό αυτό θέμα της μείωσης των τραπεζικών υποκαταστημάτων και των ATMs στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, και προβείτε ενδεχομένως σε σχετική ρύθμιση ή κινητροδότηση για την αποκατάστασή του. Η πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής είναι κομβικής σημασίας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για στρατηγικούς μας στόχους, όπως η οικονομική ανάπτυξη, αλλά και η προστασία από την απομόνωση της ελληνικής επαρχίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ