ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12012022

Πεμ, 01 Δεκ 2022 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΕΥΒΟΙΑ-ΣΤΕΡΕΑ

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΕΥΒΟΙΑ-ΣΤΕΡΕΑ

Τα τρία αιτήματα Γεροντίτη για τις επιχειρήσεις και οι ελπίδες για αυξημένη τουριστική στο νησί τον Αύγουστο

Το καλοκαίρι της αποδυνάμωσης του κορονοϊού και της οικονομικής ανάκαμψης δεν ήρθε. Αντίθετα και τον Αύγουστο, η ύφεση συνεχίζεται σκορπώντας την ανησυχία σε Εύβοια και Στερεά. 
Ειδικά στην Εύβοια υπάρχει πλέον μέσω του Επιμελητηρίου διπλό αίτημα: Στήριξη των επιχειρήσεων αλλά και στήριξη των τουριστικών μονάδων.

Η κατάσταση αξιολογήθηκε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Στερεάς Ελλάδας, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης.
Οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Γεροντίτης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, συνίστανται στη βελτίωση των παρακάτω εργαλείων: α) Της επιστρεπτέας προκαταβολής β) Της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω ΤΕΠΙΧ  και γ) των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εισηγήθηκε δέσμη μέτρων για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις της βόρειας Εύβοιας.
Ειδικά στον τουρισμό η Εύβοια ελπίζει πια στον οδικό τουρισμό λόγω της γειτνίασης με την Αθήνα αλλά και μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, που θα ξεκινήσει αυτές τις ημέρες.
Υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Αύγουστος θα είναι κατά πολύ βελτιωμένος σε σχέση με τον Ιούλιο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη εκ μέρους του Επιμελητηρίου η Βούλα Αγιοστρατίτη, ο Νίκος Φωκίτης, καθώς και ο Αντώνης Νταβαρίας Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ. Παρέστη επίσης η διευθύντρια του Επιμελητηρίου Αρτεμις Χαρίτου.
Σημαντικό μέρος των εργασιών παρακολούθησαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Νίκος Μώρος, Γιάννης Σταθόπουλος, Γιάννης Μαραγκός, Σπύρος Κουτσαύτης και Χρήστος Παύλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ