ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ10252020

Παρ, 23 Οκτ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ Η ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ Η ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ο νομός προτιμήθηκε στο πρόγραμμα παρά την πανδημία και τις πλημμύρες που περιόρισαν σημαντικά την προσέλευση

Η Εύβοια παραμένει ένας αγαπημένος προορισμός για τους Έλληνες. Ο νομός συμμετείχε στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού με δεκάδες ξενοδοχειακές μονάδες - κυρίως της Βόρειας Εύβοιας - να δηλώνουν συμμετοχή. 
Αποτέλεσμα να βρεθεί στην τρίτη θέση των προτιμήσεων αμέσως με την έναρξη του προγράμματος. Συγκεριμένα η Εύβοια για το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα, κέρδισε την προτίμηση των Ελλήνων τουριστών αμέσως μετά την Χαλκιδική και την Θάσο.

Η θέση της Εύβοιας θα ήταν ακόμα ψηλότερη αν δεν υπήρχαν οι καταστροφικές πλημμύρες που ματαίωσαν αφίξεις ενώ δημιούργησαν και αρνητικό κλίμα επίσκεψης στο νησί. Ωστόσο, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα διαρκέσει ένα χρόνο θεωρείτσαι βέβαιο ότι η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί σημαντικά.

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, οι επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού ενεργοποιούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, καθώς από την 1η έως και τις 17 Αυγούστου έγινε χρήση 45.715 επιταγών σε τουριστικά καταλύματα και 7.500 επιταγών ακτοπλοϊκής μετακίνησης.
Ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα 32.877 επιταγές του βελτιωμένου και ενισχυμένου Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2020-21 που ξεκίνησε την 1η Αυγούστου, καθώς και 12.838 επιταγές του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2019-20 που παρατάθηκε έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.
Σημειωτέον ότι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2019 είχαν ενεργοποιηθεί περίπου 9.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού σε τουριστικά καταλύματα της χώρας.