ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ09252021

Παρ, 24 Σεπ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ

Ποιές είναι - Θα περιμένει βελτιωτικές προτάσεις από τα μέλη του μέχρι τις 8 Νοεμβρίου

Τι πρέπει να γίνει ο "Δημόκριτος"; Το Επιμελητήριο Ευβοίας έχει 14.000 επιχειρήσεις και περιμένει την άποψη τους με δημόσια διαβούλευση, που έχει ξεκινήσει από τις 26 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Κυριακή και ώρα 20:00, (Υλοποιείται μέσω του Επιμελητηριακού portal, www.eviachamber.gr)
Στο Επιμελητήριο Εύβοιας βασικός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας μιας κοινωνίας, αποτελεί η αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας μέσα από τη σύνδεση της με την εξειδικευμένη εκπαίδευση.
Με βάση ακριβώς αυτή την τόσο εξεικευμένη εκπαίδευση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεροντίτης εξηγεί γιατί έθεσε εξ αρχής ως προτεραιότητα, την αξιοποίηση/αναβίωση της σχολής του Δημοκρίτου, η προσφορά της οποίας στην τοπική οικονομία και στην τοπική κοινωνία είναι πολλή μεγάλη.
Ο κ. Γεροντίτης υπενθυμίζει ότι οι εμπνευστές του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, αγωνίστηκαν για να δημιουργηθεί η Τεχνική Σχολή και πίστεψαν ότι η τεχνική εκπαίδευση, η κατάρτιση και η σύνδεση με την επιχειρηματικότητα, ήταν μονόδρομος για να ορθοποδήσει η χώρα. Δηλώνει δε ότι η αναβίωση της σχολής του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, αποτελεί πλέον σαφή προτεραιότητα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ευβοίας. Και καταθέτει πρόταση.

ΠΟΙΟΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Με πρόσφατη απόφαση του ΔΣ, (στις 21 Οκτωβρίου), αποτελεί πλέον αντικείμενο Δημόσιας Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης, για την κατάθεση απόψεων για την αναβίωση του Δημοκρίτου, ως εκπαιδευτικό κέντρο, μέσα από ήπιες κτηριακές παρεμβάσεις, με κάθε σεβασμό στον οικιστικό χώρο και με απώτερο σκοπό την δημιουργία :
• Ενός Ερευνητικού Κέντρου για την υποστήριξη – σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – της καινοτομίας σε τομείς της τοπικής οικονομίας, μέσω της παροχής εξειδικευμένων/καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων καθώς και της μεταφοράς τεχνολογίας σε επιχειρήσεις, ιδίως ΜΜΕ
• Μίας Θερμοκοιτίδας για την παροχή βοήθειας στις νεοϊδρυόμενες (start up) επιχειρήσεις που εγκαθίστανται σε αυτή με απώτερο στόχο τη δημιουργία βιώσιμων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων στο χώρο της παραγωγής καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών.
• Ενός κέντρου δια βίου μάθησης επιπέδου ΙΙ, όπου θα εκτελούνται σεμινάρια (ΛΑΕΚ, Τεχνικών Ασφαλείας, ΕΦΕΤ) και άλλα σεμινάρια που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες.
• Μιας τεχνικής σχολής μεταλυκειακού προσανατολισμού με ειδικότητες που αυτή την στιγμή λειτουργούν στα ΕΠΑΛ της Εύβοιας και άλλες σύγχρονες ειδικότητες που θα απαιτήσει η μελλοντική αγορά εργασίας και
• Ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου.
ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο εν λόγω προσανατολισμός σε εκπαιδευτικό κέντρο, στηρίχθηκε στην ιστορική διαδρομή που διένυσε η Τεχνική Σχολή «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», στην απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για αξιοποίηση, στην ανάγκη να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό μας, θα ενσωματώνει τεχνολογία και καινοτομία, θα δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας και θα έχει εξωστρεφή προσανατολισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ