ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ10272021

Τρι, 26 Οκτ 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αναβολή για την "έκρηξη προσφορών" στο Αλιβέρι

Αναβολή για την "έκρηξη προσφορών" στο Αλιβέρι

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου είχε ανακοινώσει ότι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λεγόμενη «Έκρηξη προσφορών στο Αλιβέρι», σε όλα τα εμπορικά καταστήματα.

Μετά την επιβολή του καθολικού lockdown σε όλη την χώρα η ιδιαίτερη αυτή μέρα αναβάλλεται για αργότερα. Με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου τονίζει:
" Δεσμευόμαστε όμως ότι θα πραγματοποιηθεί μόλις τα καταστήματα επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία". Επίσης αναφέρει:
" Στο πλαίσιο της προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τον Covid -19, έπειτα από τον ραγδαίο πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων, καλούμαστε να ζήσουμε ένα ακόμη lockdown σκληρότερο από αυτό της άνοιξης.
Σκληρότερο, διότι η τοπική αγορά ακόμη μετράει πληγές από τοπροηγούμενο lockdown, τη χαμηλή προσέλευση τουρισμού, αλλά και την οικονομική κρίση που προηγήθηκε όλων αυτών λίγα χρόνια πριν.
Πλήθος κόσμου που είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του λιανικού, εμπορίου, του καφέ και της εστίασης, είτε εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους καλούνται για μια ακόμη φορά να σφίξουν τα δόντια και να βρουν «μαγικούς» τρόπους να ξεπεράσουν θεόρατα προβλήματα και να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας.
Τα κρατικά αντίμετρα από την άλλη είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλάπρος το παρόν, τουλάχιστον, φαντάζουν πολύ λίγα και φτωχά για να στηρίξουντην τοπική οικονομία που τραντάζεται συθέμελα και κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Αρχικά, είναι ζωτικής σημασίας να γίνουν ευνοϊκές ρυθμίσεις όσον αφορά τις φορολογικές υποχρεώσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία τόσο για τις παλιές, όσο και για τις τρέχουσες οφειλές.
Πλήθος ελεύθερων επαγγελματιών έχουν ακόμη οφειλές από το προηγούμενο lockdown και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις τις οποίες το κράτος έχει προαναγγείλει δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όχι απλά αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν εισοδήματα αυτήν την περίοδο, διότι το επίδομα που θα πάρουν με το ζόρι θα καλύψει, αν καλύψει, τις τρέχουσες υποχρεώσεις αλλά την στιγμή που θα γυρίσουν το κλειδί στην πόρτα των επιχειρήσεων τους την επόμενη μέρα του lockdown θα βρουν και πλήθος χρεών να τους περιμένει."