ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ "ΝΑΙ" ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

"ΝΑΙ" ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων - Πιο κοντά στην εκκίνηση του σημαντικού αυτού έργου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς, έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στον Δήμο Καρύστου, εγκρίνοντας τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. 
Έτσι έγινε ένα ακόμα βήμα για να προχωρήσει ένα σπουδαίο έργο που θα αλλάξει την Κάρυστο, θα την καταστήσει (και) πολυτελή τουριστικό προορισμό. Το νέο resort, θα δημιουργήσει 220 νέες θέσεις εργασίας ενώ σίγουρα θα υπάρξει ένα ντόμινο δορυφορικών επενδύσεων που θα αυξήσει την ποιότητα τουριστικών υπηρεσιών στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι στην ίδια συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη, , παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν με ευρύτατη πλειοψηφία τα προγράμματα Τουριστικής Προβολής και Εξωστρέφειας για το έτος 2021, που αποτελούν πυλώνες κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
«Ολοκληρώσαμε μια παραγωγική συνεδρίαση, στην οποία πήραμε στρατηγικές αποφάσεις για τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό. Εγκρίναμε τα ετήσια προγράμματα για τον Τουρισμό και την Εξωστρέφεια, τις κορυφαίες μας προτεραιότητες. Δράσεις για την αντιμετώπιση του Covid19, πόρους για την αποκατάσταση υποδομών και για κάθε άξονα του προγραμματισμού μας. Πολυδιάστατα, συνθετικά και παραγωγικά, συνεχίζουμε!», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός με το πέρας της συνεδρίασης.
Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Σανίδας τόνισε: «Δουλεύουμε ομαδικά και αποφασίζουμε συνθετικά με στόχο την προώθηση των μεγάλων θεμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η σύνθεση των απόψεων και η δημιουργική διαφωνία των μελών του σώματος, αποτυπώθηκε θετικά στο τελικό αποτέλεσμα και αυτής συνεδρίασης».
ΑΠΟ ΤΟ 2016 Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ
Υπενθυμίζουμε ότι η επένδυση έχει ενταχθεί στο fast track από το 2016, μετρά ήδη 4 χρόνια. Είναι η επένδυση αραβικών συμφερόντων RSR EAGLE RESORT και εντάχθηκε στο νόμο στρατηγικών επενδύσεων του Ν.3894/2010 που δημοσιεύθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.
Το έργο αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Εύβοια και μία από τις μεγαλύτερες σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένου τύπου τουριστικής επένδυσης σε οικόπεδο 1.600 περίπου στρεμμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό λιμένα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ευεξίας, συνεδριακό κέντρο και βοηθητικές υποδομές.