ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Συνάντηση ουσίας "Ξένιου Ζεύς" με την Περιφέρεια

Συνάντηση ουσίας "Ξένιου Ζεύς" με την Περιφέρεια

Η Εστίαση δίνει τη μάχη για να ενισχυθεί ο κλάδος

Συνάντηση με την ηγεσία της Περιφέρειας είχαν ο Βασίλης Ευθυμίου και ο Αν. Γεν. Γραμματέας  Άγγελος Μιχελής της "Ξένιος Ζευς". 
Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, με θέμα την ολοκλήρωση της πρόσφατης πρόσκλησης της Περιφέρειας για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid-19.

Ο κ. Ευθυμίου δήλωσε: "Μετά την πρωτοβουλία του Προέδρου μας και σε παράλληλη συνεννόηση και επικοινωνία με τους Προέδρους των σωματείων εστίασης της Περιφέρειας μας, μεταφέραμε το σοβαρό προβληματισμό και την αγωνία μας, καθώς τα κριτήρια και ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος άφησαν εν τέλει τις περισσότερες επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος της Περιφέρειας εκτός πλαισίου στήριξης.
Επαναλάβαμε το αίτημα για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου προγράμματος ενίσχυσης στοχευμένο ειδικά για τον κλάδο της εστίασης εντός του α’ τριμήνου του 2021, ένα πρόγραμμα το οποίο θα μπορέσει να δώσει πνοή στις καίρια πληττόμενες από την υγειονομική κρίση επιχειρήσεις του κλάδου μας.
Ο Περιφερειάρχης μας ενημέρωσε πρώτα για την επιτυχή έκβαση της πρώτης φάσης της πρόσκλησης «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid 19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», με συνολικό προϋπολογισμό 25.000.000 ευρώ, η οποία ωφέλησε περισσότερες από 1.100 μικρές επιχειρήσεις. Χαιρέτησε κατόπιν το αίτημα μας, δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στις επιχειρήσεις μας με κάθε πρόσφορο τρόπο, κατανοώντας απόλυτα το σπουδαίο ρόλο της εστίασης στην τοπική οικονομία και τις σφοδρές συνέπειες τις οποίες υφίσταται.
Συμφωνήθηκε πώς είναι επιβεβλημένη η διεκδίκηση και δημιουργία νέων εργαλείων στήριξης των επιχειρήσεων εξαιτίας του δεύτερου κύματος της πανδημίας, που αυτή τη φορά θα πρέπει να έχουν ειδική πρόβλεψη και στόχευση για τις επιχειρήσεις της εστίασης, καλώντας παράλληλα τα σωματεία μας να εργαστούν από κοινού με την Περιφέρεια, προκειμένου αυτά να σχεδιαστούν δίκαια και να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό αποτύπωμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ