ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ05192022

Τρι, 17 Μαϊ 2022 9pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιτέλους το Λιμάνι Χαλκίδας απέκτησε σύγχρονη πλοηγίδα

Επιτέλους το Λιμάνι Χαλκίδας απέκτησε σύγχρονη πλοηγίδα

Η έλλειψή της κόστιζε χρόνο και χρήμα στα πλοία - Κάποια άλλαζαν... προορισμό

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που είχαν ανακύψει στο λιμάνι της Χαλκίδας ήταν η έλλειψη λειτουργικής πλοηγίδας, με αποτέλεσμα την υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.
Περαιτέρω, το γεγονός αυτό προκαλούσε ζητήματα καθυστερήσεων και δυσλειτουργίας του λιμανιού, με αποτέλεσμα πολλά πλοία να αλλάζουν προορισμό επιλέγοντας άλλα λιμάνια, με δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική μας οικονομία.
Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, που είχε δραστηριοποιηθεί για την επίλυση του προβλήματος, ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη, για την ευαισθητοποίηση του να εφοδιάσει με πλοηγίδα την πλοηγική υπηρεσία Χαλκίδας, ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους.
Ο Βουλευτής Εύβοιας κατέδειξε όπως είπε και την "υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ σήμερα μιλά για απαξίωση των λιμανιών και της ναυσιπλοΐας, στην πραγματικότητα ως κυβέρνηση δεν έπραξε ούτε τα αυτονόητα για να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των λιμανιών της χώρας, με χαρακτηριστική περίπτωση το λιμάνι της Χαλκίδας, που είναι στρατηγικής σημασίας και εξυπηρετεί τη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων".