ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ04172021

Παρ, 16 Απρ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΥΒΟΙΑ, ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΥΒΟΙΑ, ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αίτημα Σπανού για νέο πρόγραμμα Ενίσχυσης τους - Που υπάρχουν περιοριστικά μέτρα και σήμερα

Η συνεχόμενη οικονομική επιβάρυνση σε Εύβοια και Στερεά, ανάγκασε την Περιφέρεια να υποβάλλει επισήμως αίτημα για νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Κεφαλαίου Επιχειρήσεων, οι οποίες πλήττονται από την πανδημία Covid-19.
 
Το αίτημα έγινε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συγκεκριμένα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Τσακίρη.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Σπανός, η πανδημική κρίση και τα απαραίτητα για την αντιμετώπισή της περιοριστικά μέτρα, έχουν προκαλέσει τεράστιες επιπτώσεις και κινδύνους για σημαντική συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και εξάντληση των επιχειρηματιών, ειδικά σε κλάδους όπως η εστίαση.
Σε συγκεκριμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, λόγω αυξημένης εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Πολιτεία υποχρεώθηκε να επιβάλλει πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα από αυτά της Επικράτειας, με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη οικονομική πληγή.
Ειδικότερα, σε καθεστώς αυξημένων περιοριστικών μέτρων τέλεσε η Π.Ε. Βοιωτίας από 12 Ιανουαρίου ως 1 Φεβρουαρίου (οι Δήμοι Θηβών και Τανάγρας παραμένουν ως και σήμερα) και η Π.Ε. Εύβοιας από 5 Φεβρουαρίου ως σήμερα, ειδικότερα δε ο Δήμος Χαλκιδέων από 30 Ιανουαρίου ως σήμερα. Από την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου προστέθηκε ο Δήμος Λοκρών της Π.Ε. Φθιώτιδος.
 
ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ
 
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Τσακίρη, τέθηκε και το θέμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης, ο Υφυπουργός επεσήμανε τις δύσκολες συνθήκες ρευστότητας που έχουν δημιουργηθεί και δεσμεύτηκε να εξαντλήσει τις δυνατότητες απόκρισης.
 
«Είναι απολύτως αναγκαία η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων μέσω της αξιοποίησης κάθε διαθέσιμου ευρωπαϊκού και εθνικού πόρου. Πριν το ξημέρωμα, είναι το πιο βαθύ σκοτάδι και αυτό ισχύει και στην περίπτωση της πανδημίας. Ελπίζουμε σύντομα σε έξοδο, αλλά σήμερα η Οικονομία μας υποφέρει και πρέπει να στηριχτεί ακόμη περισσότερο, ξανά και ξανά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός.