ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ05192022

Τρι, 17 Μαϊ 2022 9pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αγωνία και αγανάκτηση του Εμπορικού Χαλκίδας

Αγωνία και αγανάκτηση του Εμπορικού Χαλκίδας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας, εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή των μελών του για το παρατεταμένο και ουσιαστικά μη αποδοτικό, ως προς τον έλεγχο της πανδημίας, κλείσιμο της αγοράς.

Για αυτό το λόγο κοινοποίησε την επιστολή του, με τα αιτήματα των εμπόρων, στον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Κελαϊδίτη, τον δήμο Χαλκιδέων, τους βουλευτές της Εύβοιας, την Ομοσπονδία Εμπόρων Εύβοιας και την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
 
Δημοσιοποίησε τα παρακάτω: "Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι το λιανεμπόριο είναι ένας ασφαλής κλάδος για τη δημόσια υγεία. Κάθε εβδομάδα που περνάει με κατεβασμένα ρολά, μας φέρνει πιο κοντά στην οικονομική καταστροφή και το οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων μας. Πλέον, κανένα μέτρο οικονομικής ενίσχυσης δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
 
Απαιτούμε:
 
- οι επιστρεπτέες προκαταβολές που έχουν καταβληθεί ως τώρα, να μετατραπούν σε ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ στο σύνολό τους
- Λήψη αποτελεσματικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και προσεκτικό σχεδιασμό που θα οδηγήσει σε ασφαλές άνοιγμα των επιχειρήσεων ώστε να αποτραπεί ένα νέο κλείσιμο.
- Προειδοποιούμε, ότι οι συνέπειες αυτής της κατάστασης θα είναι οδυνηρές για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα είναι αισθητές για πολλά χρόνια, βάζοντας την ελληνική οικονομία σε έναν νέο μακροχρόνιο κύκλο ύφεσης.