ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07232021

Παρ, 23 Ιουλ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πρέπει να προχωρήσει το project "Τουρισμός 4 Εποχών στη Δίρφυ"

Πρέπει να προχωρήσει το project "Τουρισμός 4 Εποχών στη Δίρφυ"

Αυτή είναι η απάντηση στα Αιολικά Πάρκα λέγει ο Γ. Σελεβάκος

Ο Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Γιώργος Σελεβάκος πάιρνει δημόσια θέση με ανακοίνωση του, χαρακτηρίζοντας θετική κατ΄ αρχάς την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων κατά της απόφασης της κυβέρνησης για ένταξη στις στρατηγικές επενδύσεις της εγκατάστασης νέων αιολικών πάρκων στην Εύβοια και στην Δίρφυ.

Ωστόσο, ο κ. Σελεβάκος τονίζει ότι από μόνη της η απόφαση δεν αρκεί για να εμποδίσει την επέλαση των «στρατηγικών επενδυτών», οι οποίοι έχουν επιλέξει να καταλάβουν και την Δίρφυ για την επίτευξη των επενδυτικών τους πλάνων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην περιοχή και στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Σελεβάκος γνωστοποίησε την πρότασή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάγκη της τουριστικής αξιοποίησης της Δίρφυος με σοβαρές επενδύσεις, ως σοβαρό επιχείρημα τόσο για την ανάγκη ακύρωσης των «στρατηγικών επενδύσεων» των ανεμογεννητριών όσο και για την ανάγκη της ουσιαστικής ανάπτυξης αυτού του τόπου και της δημιουργίας πολλών θέσεων εργασίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση κατέθεσε την πρότασή  του για χρηματοδότηση από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας του project το οποίο έχει συνταχθεί από τον Δήμο Διρφύων και τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουροδήμο  το 2009 για «τουρισμό 4 εποχών στη ΔΙΡΦΥ» προϋπολογισμού περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Σελεβάκος υποστηρίζει ότι αν υλοποιηθεί αυτό το project θα εκτοξεύσει την ανάπτυξη της περιοχής με πολλές πραγματικές θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει ένα ισχυρό νομικό ισχυρισμό για την νομική αντίκρουση των προθέσεων για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων.

Επί της πρότασής  του δεν υπήρξε καμία τοποθέτηση ούτε του Δημάρχου, ούτε του παριστάμενου αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κελαϊδίτη, με τον κ. Σελεβάκο να τονίζει:

 " Θέλω να πιστεύω ότι δεν τοποθετήθηκαν γιατί δεν ήταν έτοιμοι να απαντήσουν. Περιμένω να το κάνουν τις επόμενες μέρες και από την θέση που θα πάρουν πιθανώς να εξαρτηθεί και το αποτέλεσμα του αγώνα που γίνεται για την προστασία της περιοχής".