ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12012022

Πεμ, 01 Δεκ 2022 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΑΡΚΟ

ΝΕΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΑΡΚΟ

Οι τρεις ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν συμφωνήσει στους περιβαλλοντικούς όρους, που ζητούν διευκρινίσεις

Με την συμμετοχή 4.000 πολιτών έγινε το συλλαλητήριο της Αθήνας για τη ΛΑΡΚΟ. Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην χαθει ούτε μια θέση εργασίας και να μην περιοριστούν τα δικαιώματα τους. 
Την ίδια ώρα η ΕΕ πιέζει για ιδιωτικοποίηση ώστε να μην επιβαρύνεται άλλο ο κρατικός προϋπολογισμός, ενώ η κυβέρνηση αναγκάζεται να δώσει παράταση στην διαδικασία πώλησης.
Συγκεκριμένα, έναν, ακόμη, μήνα καθυστέρησης, παίρνει η διαδικασία της υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για το συγκρότημα της ΛΑΡΚΟ. Εάν δεν υπάρξει άλλη καθυστέρηση, τότε θα ολοκληρωθεί η τρίτη ενεργειακή ιδιωτικοποίηση που θα μπει φέτος σε τροχιά ολοκλήρωσης, μετά τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή τη φάση γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από το ΤΑΙΠΕΔ και την Ειδική Διαχείριση της ΛΑΡΚΟ, για τον καθορισμό των ημερομηνιών κατάθεσης των οικονομικών προσφορών ως τα μέσα Δεκεμβρίου από τους τρεις εναπομείναντες προτιμητέους επενδυτές, την Mytilineos, την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AD Holdings AG, και την ιρλανδική Commodity & Mining Insight Ireland Ltd.

Η νέα καθυστέρηση που προέκυψε οφείλεται στο ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών για τις συμβάσεις μίσθωσης και αγοράς του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και των μεταλλείων της. Όπως είπε χαρακτηριστικά πηγή που παρακολουθεί τη διαδικασία, «τα κείμενα πάνε και έρχονται, καθώς περιλαμβάνουν νομικούς όρους για τους οποίους ζητούνται αποσαφηνίσεις».

Αντίθετα, έχει συμφωνηθεί και «κλείδωσε» πλέον η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), που καθορίζει τις επενδύσεις που οφείλει να πραγματοποιήσει ο επενδυτής κυρίως στο εργοστάσιο (το 99%), για τον μηδενισμό των εκπομπών ρύπων. Η ΑΕΠΟ περιλαμβάνει ρήτρα, σύμφωνα με την οποία οι επενδύσεις αυτές μπορούν να γίνουν σε ορίζοντα 5ετίας. Αυτό που απομένει, συνεπώς, είναι η δημοσίευση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ