ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ05192022

Τρι, 17 Μαϊ 2022 9pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΣΜΗ 9 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ

ΔΕΣΜΗ 9 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ

Υπόμνημα του Επιμελητηρίου προς τα αρμόδια Υπουργεία για τον κλάδο που έχει χάσει ήδη 70% του τζίρου 

Tο Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά τη στήριξη του Τουριστικού κλάδου και με επιστολή του προέδρου του Ιωάννου Γεροντίτη προς τα αρμόδια στα αρμόδια Υπουργεία καταθέτει μια δέσμη ΕΝΝΕΑ προτάσεων που θα ανακουφίσουν τον κλάδο. 
Όπως επισημαίνεται από το Επιμελητήριο Ευβοίας, ο κλάδος βιώνει ήδη δύο χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας και τις επιζήμιες επιπτώσεις της. Μάλιστα η διαφαινόμενη δυστυχώς συνέχισή της όπως φαίνεται θα πλήξει επιπλέον και σε μεγάλο βαθμό τους περισσότερους τομείς του επιχειρείν, κάτι που επηρεάζει φυσικά και τον τουρισμό.

 

Ήδη η πανδημία έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη μείωση των ταξιδιών και της τουριστικής κίνησης και σύμφωνα με τα αποτελέσματα εκθέσεων της Τράπεζας Ελλάδος οι επιπτώσεις στους ανωτέρω κλάδους επέφερε μείωση εσόδων της τάξης άνω του 70%.
 
Με βάση τα παραπάνω, η επιτολή του Επιμελητηρίου αναφέρει: "Οι επιχειρήσεις των εν λόγω κλάδων όλο αυτό το χρονικό διάστημα, πραγματικά αγωνίζονται για να παραμείνουν βιώσιμες και να αντεπεξέλθουν σε όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, με σύμμαχο την κυβέρνηση που μέχρι σήμερα έχει καταβάλλει και συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες να ανταπεξέλθει στις ανάγκες στήριξης αυτών των επιχειρήσεων.

Ωστόσο οι ίδια η πραγματική αγορά, καθιστά σήμερα, απολύτως αναγκαία την περαιτέρω στήριξη του Τουρισμού και ειδικότερα των κλάδων των τουριστικών καταλυμάτων, των τουριστικών γραφείων και των τουριστικών λεωφορείων.
Σε αυτή την πραγματικότητα, το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την αποφασιστική και γενναία στήριξη του κλάδου των τουριστικών γραφείων, με την θέσπιση των εξής μέτρων :
1. Παράταση των πιστωτικών σημειωμάτων (voucher) έως και τον Ιούνιο 2022
2. Επαναφορά του μέτρου Επιδότησης ενοικίου
3. Επαναφορά του μέτρου της Αναστολής συμβάσεων εργασίας
4. Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων
5. Αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων
6. Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών
7. Επαναφορά του μέτρου Επιδότησης παγίων δαπανών
8. Προγράμματα επιδότησης, χωρίς απαγορευτικά κριτήρια, που να αφήνουν εκτός τις περισσότερες επιχειρήσεις
9. Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών
Θα παρακαλούσαμε θερμά για την θεσμοθέτηση των προτάσεών μας, συμβάλλοντας έτσι, στην επιβίωση του κλάδου ώστε να ανακτήσουν οι επιχειρήσεις μέρος της δυνατότητας να είναι βιώσιμες στο άμεσο μέλλον".