ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ02082023

Τετ, 08 Φεβ 2023 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΕΝΤΕΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΜΕ ΕΝΤΕΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Συγκέντρωση σήμερα το πρωί και απόφαση για νέες κινητοποιήσεις 

 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει σήμερα ώρα 11.30 έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στη Χαλκίδα. 
Θα κατατεθούν από πολλούς συλλόφους 11 αιτήματα που καθορίστηκαν την π. Πέμπτη όταν πραγματοποιήθηκε στην Τριάδα σύσκεψη πολλών Αγροτικών Συλλόγων από διάφορες περιοχές τις Εύβοιας και αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα σε κοινό μέτωπο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου. 
Οι αγροτικού Σύλλογοι διεκδικούν: 

 Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας

 Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι να αποζημιώνονται στο 100% της ζημιάς, να συμπεριληφθούν όλες οι αιτίες ζημιάς και νόσων(αγριογούρουνα κτλ). Στελέχωση του ΕΛΓΑ με το αναγκαίο προσωπικό και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.

 Να αρθεί η απαγόρευση φύτευσης αμπελιών να σταματήσει το ξερίζωμα και τα πρόστιμα, να μας επιτραπεί ξανά να πουλάμε ελεύθερα τον μούστο μας το κρασί μας το λάδι μας.

 Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους αγρότες.

 Καμία ανατίμηση σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

 ΕΔΩ και ΤΩΡΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά. Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για την κακοκαιρία ΘΑΛΕΙΑ – ΜΗΔΕΙΑ. Δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία!

 Μείωση του χρόνου απαγόρευσης βόσκησης. Να χορηγηθούν εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.

 Επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στην περιοχή μας γιατί και ήμασταν και παραμένουμε μειονεκτική αγροτική περιοχή.

 Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών με βάση την παραγωγή των τελευταίων 5 ετών γιατί δεν θα πάρουν παραγωγή για το λιγότερο 5 χρόνια.

 Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 Στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, Σχολείων και Προνοιακών δομών σε όλες τις πληγείσες περιοχές ώστε να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες των κατοίκων αλλά και αυτές που προέκυψαν από τις καταστροφές. Καμιά συγχώνευση, κατάργηση σχολικών μονάδων. 
 
Τα παραπάνω υπογράφουν με κοινή τους ανακοίνωση: 
Αγροτικός Κτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου-Λίμνης- Αγ. Άννας – ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΡΟΦΥΛΛΙΑΣ, Αγροτικός Σύλλογος Τριάδας, Αγροτικός Σύλλογος Χαλκίδας, Αγροτικός Κτηνοτροφικός Σύλλογος Διρφυών-Μεσσαπίων, Γεωργικός Συνεταιρισμός Νέας ΑρτάκηςΑγροτικός συναιτερισμός ΚαθενώνΣύλλογος Παραγωγών Λαικών αγορών Ευβοίας Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Νότιας ΚαρυστίαςΑγροτικός μελισσοκομικός συνεταιρισμός Ιστιαίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ