ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ;

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ;

Οι εργαζόμενοι μένουν μέχρι τις 6 Μαίου - Τι δηλώνουν συνδικαλιστές και Σταϊκούρας

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας να «παγώσει» τη διαδικασία διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων μέχρι τις 6 Μάη και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία, φρενάρει και πάλι τους κυβερνητικούς χειρισμούς. 
Παράλληλα δεν είναι βέβαιο ότι οι επενδυτές είναι και αυτοί έτοιμοι να προχωρήσουν.
 
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση παραμένουν και τους επόμενους μήνες στις εργασίες και τα σπίτια τους, συνεπώς δεν μπορούν να προχωρήσουν οι απολύσεις που ήταν για αρχές Απριλίου.
 
Η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η τελική του απόφαση, αποτελεί μια μικρή νίκη για τους εργαζόμενους, που θέλουν τον χρόνο με το μέρος τους. " Με τον αγώνα μας αποτρέψαμε τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες μέχρι τώρα, πήραμε πίσω περικοπές, κρατήσαμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή. Και με τον αγώνα και την αλληλεγγύη των συναδέλφων μας και του λαού θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος", τονίζει ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.
 
Από την άλλη πλευρά, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αμφισβήτησε τις δυνατότητες της επιχείρησης λόγω της αύξησης στην τιμή του νικελίου, λέγοντας ότι αν αυτές υπήρχαν θα έπιανε υψηλό τίμημα στην αγορά, όμως δεν έχει εκδηλωθεί πρόσθετο ενδιαφέρον από πουθενά.
 
Διευκρίνισε πάντως ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να είναι λυμένη κάθε εκκρεμότητα με το δημόσιο για τα ακίνητα της ΛΑΡΚΟ σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιος επενδυτής.
 
Ο Χρήστος Σταϊκουρας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να παραδώσει την ΛΑΡΚΟ σε ιδιώτη και μάλιστα  δίχως προσωπικό και χωρίς καμία εκκρεμότητα με το δημόσιο. 
 
Επανέλαβε ότι «σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο διαγωνιστικές διαδικασίες υπό το ΤΑΙΠΕΔ και τον ειδικό διαχειριστή. Είμαστε στο στάδιο των δεσμευτικών προσφορών. Στόχος μας είναι η προσέλκυση αξιόπιστων επενδυτών. Ευχόμαστε να υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι τέλους»
 
Υποστήριξε μάλιστα ότι την ίδια περίοδο επιλύονται «μια σειρά από εκκρεμή θέματα από τα συναρμόδια Υπουργεία όπως είναι οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, άδειες λειτουργίας, τα αυθαίρετα κτίσματα, ώστε να μην είναι εμπόδιο στην επίτευξη του βέλτιστου τιμήματος και στους δύο διαγωνισμούς, αλλά και στις προϋποθέσεις ώστε ο νέος επενδυτής να προχωρήσει στις απαραίτητες αναγκαίες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό της εξόρυξης και της παραγωγής». Σχολίασε,δε, γενικότερα για το θέμα πως «στην πολιτική δεν είμαστε για να είμαστε αρεστοί αλλά για να είμαστε χρήσιμοι, να λειτουργούμε επ’ ωφελεία του πολίτη».