ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι03212023

Δευ, 20 Μαρ 2023 10pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μια συνάντηση με αιτήματα και απαντήσεις που δεν έχουν δοθεί

Μια συνάντηση με αιτήματα και απαντήσεις που δεν έχουν δοθεί

Η συνάντηση με εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων της Βόρειας Εύβοιας στο Elimnion Resort, ήταν σημαντική.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κος Χρήστος Τριαντόπουλος άκουσε τα αιτήματα των φορέων και το ερώτημα που υπάρχει είναι: Θα υπάρξει σε αυτά απάντηση; Συστάθηκε μια επιτροπή όπως είπε ο Υφυπουργός; 
 
Θυμίζουμε ότι τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
– Η επαναφορά των 120 δόσεων για τις ήδη υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες
οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
– Δημιουργία freedom pass για τη Βόρεια Εύβοια.
– Δημιουργία ενός προγράμματος για απασχόληση εργαζομένων στην Βόρεια Εύβοια, τόσο για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων (επιδότηση ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών) όσο και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
– Μείωση Φ.Π.Α.
– Μισθώματα Αιγιαλού, απαλλαγές, ελαφρύνσεις και αλλαγή χρήσης.
– Αλλαγές στον Αναπτυξιακό νόμο: Για τις μεγάλες επιχειρήσεις να μην υπάρχει η φοροαπαλλαγή αλλά η επιδότηση και να δοθεί σε όλους τους εν δυνάμει επενδυτές το 100% του 70% βάση της κυβερνητικής δέσμευσης.
Πέραν αυτού, από τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Ροβιών και Αγίας Άννας ζητήθηκε το κόψιμο δέντρων εκατό μέτρα δεξιά και αριστερά στη διαδρομή από Κήρινθο ενώ επιπλέον από την Αγία Άννα ζητήθηκε η δέσμευση ότι τα σχολεία των δύο Δήμων δεν θα υποβαθμιστούν για 5 χρόνια, καθώς οι υποβαθμίσεις αποτελούν μέρος του προβλήματος των κατοίκων στην απόφασή τους να φύγουν από την περιοχή.
Κατά τη συνάντηση, με τηλεφωνική παρέμβαση η Πρόεδρος της Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή ζήτησε τη σύνδεση Τουρισμού και εμπορίου και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα.
Η κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή επισήμανε την αναγκαιότητα να καταγραφεί το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο σε: Επιχειρήσεις εστίασης κ Τουριστικές δραστηριότητες σχετιζόμενες με γαστρονομία αλλά και τα Ιστορικά, Γεωγραφικά και Πολιτιστικά στοιχεία της γαστρονομικής προσφοράς. Να δημιουργηθεί εδεσματολόγιο με αντιπροσωπευτικές συνταγές που θα εφαρμοστεί στα καταστήματα της περιοχής.
 
Παράλληλα, να γίνουν νέα σύνθετα και ενιαία πολιτισμικά προϊόντα (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις θεματικές διαδρομές) που θα συνδυάζουν τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις, Κληρονομιά και Πολιτισμό, Γαστρονομικό Χαρτοφυλάκιο, Τοπία και ύπαιθρο (π.χ. Λίμνη Τρούπη για λευκόλιθο)
Ο κο Τριαντόπουλος εισάκουσε τα αιτήματα των παρευρισκομένων και ζήτησε να συσταθεί μια επιτροπή από έναν αντιπρόσωπο κάθε φορέα, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες και να υπάρχει πιο λεπτομερείς συζήτηση αυτών.
Την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας στη συνάντηση εκπροσώπησαν:-Από τον Εμπορικό Σύλλογο Λίμνης η κα Ανυφιώτη Ιωάννα
-Από τον Εμπορικό Σύλλογο Ροβιών ο Πρόεδρος κος Μαρουδής Γεώργιος
-Από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Λ. Αιδηψού η Πρόεδρος κα Μαραβέλη
Δέσποινα, Θεοδοσίου Ιωάννα και Παπάζογλου Ηλίας
-Από τον Επαγγελματικό Σύλλογο Αγίας Άννας η κα Κορίνα Τσιρίγου και Αθηνά
Κουτάντου.