ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ "ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ" ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΕ ΚΥΜΗ, ΕΡΕΤΡΙΑ, ΚΑΡΥΣΤΟ

"ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ" ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΕ ΚΥΜΗ, ΕΡΕΤΡΙΑ, ΚΑΡΥΣΤΟ

Πώς η Εύβοια, ένας τόπος με πολλές φυσικές ομορφιές και τόσο κοντά στην πρωτεύουσα, δεν είχε ποτέ πεντάστερα ξενοδοχεία;

Η απάντηση είναι μόνο μια: Λόγω μακρόχρονης εγκατάλειψης της από την κεντρική εξουσία, δεν είχε τις πρέπουσες υποδομές (δρόμους - λιμάνια) για να στηρίξει τέτοιες επενδύσεις.
Ωστόσο επιτέλους ξεκίνησαν επενδύσεις υψηλής ποιότητας και στον τουρισμό για την Εύβοια. Αυτό φαίνεται να οφείλεται στην αλματώδη αύξηση του τουρισμού συνολικά στη χώρα αλλά και η εκτίμηση πως θα υλοποιηθούν σύντομα οδικά έργα υποδομών μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες με αφορμή τις περσινές καταστροφές.
Ο υψηλής ποιότητας τουρισμός θα ενισχύσει κατά πολύ την επισκεψιμότητα στο νησί, θα φέρει τουρίστες με μεγάλα εισοδήματα και θα τονώσει δυναμικά την οικονομία. Να γιατί είναι μια καλή είδηση, τρεις πεντάστερες επενδύσεις στο νησί. Μνημονεύουμε πρώτα το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων που κατασκευάζεται ήδη σε έκταση 54,2 στρεμμάτων στη θέση Χερομύλι Πετριών στη Δημοτική Ενότητα Δυστίων στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Η ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων θα ανεγερθεί στη θέση “Χερόμυλος” του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Αφορά σε ανέγερση ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 5 αστέρων, δυναμικότητας 190 κλινών, με δωμάτια τύπου bungalows, πισίνες, κεντρικό εστιατόριο και bar, κεντρική πισίνα, κτίριο reception, Spa, συνεδριακούς χώρους, κτίριο εστιατορίου με πισίνα και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, σε γήπεδο 54,2 στρεμμάτων.
 
Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου θα είναι 78 δωμάτια που θα αποτελούνται από 61 δίκλινα δωμάτια, 4 δίκλινα για άτομα Α.Μ.Ε.Α., 6 τρίκλινα και 7 βίλες.
 

Προβλέπεται εκτεταμένος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και γήπεδο τέννις, ενώ εντός του συγκροτήματος προβλέπεται να κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Όλες οι στάθμες του συγκροτήματος έχουν προσπέλαση με τα ηλεκτρικά οχήματα και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, τοποθετούνται ανελκυστήρες, κατάλληλοι για άτομα ΑΜΕΑ.

Το καλοκαίρι του 2021 εγκρίθηκε μάλιστα από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) και η αρχιτεκτονική μελέτη για το νέο ξενοδοχείο. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Χερόμυλος Resort Α.Ε.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ 

Θυμίζουμε ότι το  καλοκαίρι του 2021 εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το επενδυτικό σχέδιο για το έργο επέκτασης του 5άστερου ξενοδοχείου Negroponte Resort Eretria. Η επένδυση θα ενταχθεί στο καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 1,2 εκ. ευρώ και η επένδυση θα ενισχυθεί με το ποσό των 378.000 ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης.

Επίσης μια άλλη μεγάλη επένδυση, αραβικών συμφερόντων, γίνεται στο Πλατανιστό Καρύστου. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 200 εκ. ευρώ και φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία RSR EAGLE RESORT.