ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ενισχύεται ο Τουρισμός για την Βόρεια Εύβοια

Ενισχύεται ο Τουρισμός για την Βόρεια Εύβοια

Στην περαιτέρω ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για την Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο στοχεύει η τροπολογία 1311-108/17.05.2022, που εισάγεται στη Βουλή από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα.
 
Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει την παροχή για το έτος 2022, από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οικονομική ενίσχυση σε κάθε ενήλικο φυσικό πρόσωπο για τη στήριξη της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια, που επλήγησαν από το σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 και από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, αντίστοιχα.
 
Με την τροπολογία προσδιορίζονται οι κατηγορίες των δικαιούχων-ωφελούμενων της εν λόγω ενίσχυσης, η οποία ανέρχεται για τους δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού στο ποσό των 150 ευρώ.
 
Οι δικαιούχοι θα αποκτήσουν μία άυλη ολιστική κάρτα και το διαθέσιμο ποσό θα καλύπτει έξοδα διαμονής, εστίασης και εμπορίου, ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σύντομα μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας.
 
Το εν λόγω έκτακτο μέτρο είναι διακριτό από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, ενώ με τη συγκεκριμένη δράση η κυβέρνηση στοχεύει να προσελκύσει περίπου 10.000 επιπλέον επισκέπτες για τις παραπάνω περιοχές. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι δεν θα υπάρχουν περιορισμοί βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων.