ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νέο δυναμικό προϊόν ο Αλιευτικός Τουρισμός

Νέο δυναμικό προϊόν ο Αλιευτικός Τουρισμός

H ενημέρωση και κινητοποίηση των αλιέων αναφορικά με τα οφέλη που προσφέρει ο Αλιευτικός Τουρισμός, ως μέσο για την απόκτηση ενός συμπληρωματικού εισοδήματος και αφετέρου, η ανάδειξη της Ελλάδας ως διεθνή προορισμό για τον Αλιευτικό Τουρισμό, με σεβασμό πάντα στη βιώσιμη ανάπτυξη, ενισχύοντας την προώθηση της αλιείας με νέες και καινοτόμες δραστηριότητες, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, ήταν ο στόχος της ημερίδας στην Ερέτρια.
 
Έγινε παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακών παραγόντων των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Τουρισμού, εκπροσώπων αλιευτικών φορέων από όλη τη χώρα και πλήθους συμμετεχόντων με θέμα «Ο Αλιευτικός Τουρισμός στην Ελλάδα».
 
Ειδικότερα παρευρέθηκαν οι: Γ.Γ. του Υπ.Α.Α.Τ Χριστιάνα Καλογήρου Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, Δήμαρχος Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος, Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Αθανάσιος Γερογιάκομος, Κεντρικός Λιμενάρχης Χαλκίδας Κωνσταντίνος Φλουρής, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωάννης Γεροντίτης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ Χαράλαμπος Μανιάτης.
 
Ως ομιλητές συμμετείχαν οι: εκπρόσωπος της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης ΕΠΑλΘ (Μονάδα Β1) Μαρία Μπερτάκη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αλιείας του Υπ.Α.Α.Τ. Μαρίνα Πέτρου, Συντονίστρια Μονοταμειακού Προγράμματος ΤΑΠΤοΚ Καβάλας-Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΕ – ΟΤΑ Ευαγγελία Λυμπεροπούλου, Πρόεδρος FedHATTA, Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού Λύσανδρος Τσιλίδης, Υπεύθυνος Αλιείας πεδίου της WWF Ελλάς Μιχάλης Μαργαρίτης.
 
Ο Υφ.Α.Α.Τ Σίμος Κεδίκογλου στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι «ο Αλιευτικός Τουρισμός έχει τη δυναμική να παρέχει επιπλέον ενασχόληση και συμπληρωματικό εισόδημα στον αλιέα. Κυρίως όμως, προδιαθέτει ευνοϊκά το ευρύ κοινό για τις αλιευτικές δραστηριότητες, συμβάλλει στην συνειδητοποίηση της περιβαλλοντικής αξίας των ευαίσθητων και προστατευόμενων οικοσυστημάτων, αναδεικνύοντας τις καλές υπηρεσίες που προσφέρουν οι αλιευτικές δραστηριότητες για τη διατήρηση και την προστασία τους».
 
Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, στην τοποθέτησή της τόνισε ότι «κρίνοντας τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την πανδημία και παρατηρώντας τις νέες τάσεις των ταξιδιωτών, διαπιστώνουμε ότι ο ταξιδιώτης αναζητά ολοένα και περισσότερο τις διαφορετικές, μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες που μπορεί πραγματικά να δώσει η χώρα μας και μάλιστα με ιδιαίτερη ποικιλία».
 
Στο πλαίσιο της Ημερίδας, κατεγράφησαν εμπειρίες επαγγελματιών αλιέων που δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα του Αλιευτικού Τουρισμού.
Τέλος, οι δυο Υφυπουργοί και οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν αδειοδοτημένα αλιευτικά σκάφη που ασκούν Αλιευτικό Τουρισμό.