ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Προϊόντα Εύβοιας - Στερεάς σε Έκθεση στη Νέα Υόρκη

Προϊόντα Εύβοιας - Στερεάς σε Έκθεση στη Νέα Υόρκη

Συμμετοχή ποτών και τροφίμων στην  SUMMER FANCY FOOD SHOW 2022

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW 2022 που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη από 12 έως 14 Ιουνίου 2022.

Πρόκειται για μια έκθεση τροφίμων και ποτών με παγκόσμια απήχηση που προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών αγοραστών τόσο για τις αγορές των Η.Π.Α. αλλά και του Καναδά.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας φιλοξενήθηκε στο εθνικό περίπτερο της Ελλάδας  που επιμελήθηκε ως φορέας εξωστρέφειας η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) και  με την συνδρομή του  Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) προβλήθηκε ο γαστρονομικός πλούτος και τα υψηλής ποιότητας αγαθά της Στερεοελλαδίτικης γης.
 

Τα περίπτερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των επιχειρηματιών επισκέφθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Νέας Υόρκης κ. Νικόλαος Θωμόπουλος, ο  Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς, καθώς και η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Enterprise Greece και Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου.

 
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Ευάγγελος Κούκουζας δήλωσε « Οι υπερατλαντικές αγορές έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και γνωρίσματα που μόνο αδιάφορη δεν αφήνουν την επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Όπως πολλές φορές έχει δηλώσει και ο Περιφερειάρχης μας κος Φάνης Σπανός, καμία ευκαιρία ανάδειξης και προώθησης των στερεοελλαδίτικων προϊόντων δεν πρέπει να περνά αναξιοποίητη. Στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις με κάθε πρόσφορο τρόπο, ενισχύοντας οικονομικά τη συμμετοχή τους σε διεθνή και εγχώρια εκθεσιακά προϊόντα. Οι πωλήσεις θα φέρουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις η οποία θα επενδυθεί σε ανθρώπινο κεφάλαιο και τεχνογνωσία. Αυτό προσδοκούμε και αυτό επιδιώκουμε: σταθερές θέσεις εργασίας και αύξηση του εισοδήματος, έτσι ώστε να ευημερήσει η τοπική κοινωνία ».