ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στο Ντουμπάι προϊόντα από Στερεά και Εύβοια

Στο Ντουμπάι προϊόντα από Στερεά και Εύβοια

Θα ακολουθήσουν άλλες έξι διεθνείς παρουσίες με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς

Από 8-11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, η πρώτη εναρκτήρια δράση, από τις συνολικά έξι, που θα ακολουθήσουν μέχρι το 2023, στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Eunique, με φορέα υλοποίησης την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας και την οικονομική ενίσχυση και στήριξη της Περιφέρειας. 
Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην προώθηση προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ της περιφέρειας μας, στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία.


Στην αποστολή συμμετείχαν δέκα (10) παραγωγοί από πολλές περιοχές της περιφέρειας, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τα εξής προϊόντα: Σύκα Κύμης και Ταξιάρχη, Κατίκι Δομοκού, Φέτα, Φορμαέλα Αράχοβας, Ακτινίδιο Σπερχειού, Κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας, Κονσερβοελιά των περιοχών (Ροβιών Βόρειας Εύβοιας, Αταλάντης, Στυλίδας και Άμφισσας). Στην ίδια αποστολή συμμετείχε και παραγωγός από Την Κύπρο με το ΠΟΠ προϊόν «Λουκούμι» Γεροσκήπου.

 
Μεταξύ των δράσεων του προγράμματος ήταν και η συμμετοχή των παραγωγών μας, στη διεθνή εμπορική έκθεση «Speciality Food Festival 2022» στο Ντουμπάι, με περίπτερα. Στα πλαίσια της έκθεσης διανεμήθηκε έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, πραγματοποιήθηκαν διαφημιστικές καταχωρήσεις και συνεντεύξεις (πρόεδρος Αγροδιατροφικής) σε τοπικά περιοδικά, και τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στα πλαίσια των δράσεων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε κεντρικό Ξενοδοχείο στο Ντουμπάι, παρουσία πλέον των 100 προσκεκλημένων, εκπροσώπων εταιρειών εισαγωγής και διανομής τροφίμων, σεφ, διαμορφωτών κοινής γνώμης κλπ. Σε αυτή την εκδήλωση συμμετείχε και ο επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ντουμπάι, κύριος Θωμόπουλος Δημήτριος, ο πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα, ‘’Η αγορά του Ντουμπάι’’.

Μετά το πέρας της αποστολής ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου, δήλωσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία και συνεχίζουν την στήριξη της προσπάθειας των παραγωγών και των επιχειρήσεων της περιφέρειας για την προώθηση των προϊόντων μας. Πιστεύουμε στην εξωστρέφεια και τη διείσδυση των τοπικών μας προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού, σε μια οικονομική συγκυρία πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη. Είναι μια συνεχής προσπάθεια, στην οποία επενδύουμε για να αποκτήσει ο παραγωγός την προστιθέμενη αξία που αναλογεί στην ποιότητα των προϊόντων του».