ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Εμφανίζοντσι με χρηματοδότηση κατά 80% και ενισχύουν δυναμικά την φήμη της περιοχής

Για μια ακόμη φορά σημαντικά προϊόντα της Εύβοιας και της Στερεάς βρέθηκαν σε μεγάλες Εκθέσεις του εξωτερικού προβάλλοντας τον τόπο μας και κλείνοντας συμφωνίες, 
Και αυτό γίνεται με σημαντική οικονομική ενίσχυση από την περιφέρεια.
 
Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης τροφίμων Gulfood 2023 (20-24 Φεβρουαρίου) στο Ντουμπάι, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στ. Ελλάδας φιλοξένησε σε ενιαίο χώρο παραγωγούς προϊόντων ΠΟΠ από την Περιφέρεια καλύπτοντας όλα τα έξοδα διάθεσης χώρου προβολής, μετάβασης & διαμονής των εκθετών όπως επίσης αγοράς, μεταφοράς και ασφάλισης των προς επίδειξη και δειγματισμό προϊόντων (τυριά, ελιές, σύκα). 
 
Οι συμμετέχοντες παραγωγοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη στήριξη που λαμβάνουν μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Αγροδιατροφικής, (80%) των εξόδων), συζητώντας με τον Πρέσβη μας στα ΗΑΕ κ. Α.Αλεξανδρίδη, τον Πρόξενο κ. Β.Θεοχαρίδη & τον Εμπορικό Ακόλουθο κ. Δ.Θωμόπουλο που επισκέφθηκαν το περίπτερο της Αγροδιατροφικής. 
 
Η εν λόγω συμμετοχή αποτελεί μέρος της δέσμης δράσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος EUnique όπως και η ανάλογη δράση τον Νοέμβριο 2022 κατά τη διάρκεια της έκθεσης Speciality Dubai. Το πρόγραμμα EUnique ξεκίνησε να εφαρμόζεται την 1/3/2022, έχει διάρκεια 36 μήνες, προϋπολογισμό για την Αγροδιατροφική 1.028.078 € και σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση των προϊόντων ΠΟΠ της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας (κονσερβολιά, τυριά, αποξηραμένα σύκα, κελυφωτό φιστίκι , ακτινίδια) στην Αραβική χερσόνησο.
 
Σκοπός του νέου προγράμματος είναι η προώθηση των οργανικών προϊόντων της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας (μέλι, ελαιόλαδο, ελιές, τυρί, τυρόπηγμα) στις αγορές των ΗΠΑ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων & της Σαουδικής Αραβίας.
 
ΠΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ 
 
Τα δύο εγκεκριμένα προγράμματα περιλαμβάνουν μια σειρά από δράσεις όπως: συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, δημιουργία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εργαλεία επικοινωνίας (έντυπα, δείγματα, χρηστικά αντικείμενα προβολής όπως πάνινες τσάντες, κτλ.), εκδηλώσεις (εκδηλώσεις Τύπου, σεμινάρια, Β2Β επαφές κτλ.), διαφήμιση (κινητή, σταθερή, διαδικτυακή κλπ), δειγματισμοί σε σημεία πώλησης και γευστικές δράσεις, cooking shows, δημιουργία video, αγορά από τους παραγωγούς όλων των προβαλλόμενων προϊόντων, εκπαιδευτικές δράσεις για επαγγελματίες κ.ά.
 
O πρόεδρος της Αγροδιατροφικής, κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου, δήλωσε σχετικά: «Είχα την τιμή και την χαρά να συνοδεύσω, στη μεγαλύτερη έκθεση Αγροδιατροφικών προϊόντων του κόσμου, ομάδα επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας. Η Στερεοελλαδίτικη Διατροφική Κουλτούρα έχει καταστεί πλέον σημαντικός ελλαδικός πυλώνας μεσογειακής διατροφής, με παγκόσμια απήχηση. 
 
Η συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά του Περιφερειάρχη, Φάνη Σπανού στην προσπάθειά μας αυτή, καθώς και η άριστη συνεργασία των μελών του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και όλων των σχετικών φορέων, είναι καθοριστικής σημασίας για να ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη, έτσι ώστε να μετατρέψουμε σε πόλο έλξης τους «θησαυρούς» της Στερεοελλαδίτικης γης που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, την καινοτομία και την πρώτη ύλη τους».