ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΕΤΑΛΙΟΙ: ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

ΠΕΤΑΛΙΟΙ: ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Θεωρείται επένδυση που θα προσελκύσει κι άλλες παρόμοιες υψηλών προδιαγραφών (πεντάστερες)

Σε τροχιά υλοποίησης έχει πλέον μπει η μεγάλη επένδυση για το πολυτελές θέρετρο στους Πεταλιούς για την οποία έχει ήδη κατατεθεί αίτηση στο καθεστώς fast track των Στρατηγικών Επενδύσεων. 
Ήδη ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση από την Enterprise Greece.

Το σημαντικό είναι πως μέσα από μια τέτοια επένδυση ύψους 286 θα δημιουργηθούν 300-350 νέες θέσεις εργασίας. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία GH HOTEL και θα δώσει μεγάλη ανάσα στην τοπική οικονομία. Επιπλέον η εν λόγω επένδυση θεωρείται ως επένδυση - για να την μιμηθούν κι άλλοι και η Εύβοια να αποκτήσει πεντάστερα ξενοδοχεία αναβαθμίζοντας την ποιότητα και τις παροχές της τουριστικά.

Η επένδυση της Grivalia Hospitality θα γίνει στο νότιο τμήμα της νήσου Μεγαλόνησος, του μεγαλύτερου νησιού του συμπλέγματος Πεταλιών, το οποίο υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Καρύστου Ευβοίας.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στη δημιουργία ενός πολυτελούς οικολογικού τουριστικού θέρετρου και κέντρου ευεξίας και αναψυχής σε μια έκταση περίπου 553 στρεμμάτων. Θα αναπτυχθούν πολυτελείς εγκαταστάσεις φιλοξενίας, ευεξίας και αναψυχής 5 αστέρων που θα περιλαμβάνουν, ενδεικτικά εκτός από τους χώρους διημέρευσης και διανυκτέρευσης, χώρους αναψυχής και ευεξίας, εστιατόρια, χώρους άθλησης, τοπικής εμβέλειας καταστήματα προς εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων, χώρους διαμονής και ψυχαγωγίας του προσωπικού, γραφεία διοίκησης, λιμενική εγκατάσταση και λοιπές υποστηρικτικές υποδομές.

Προβλέπεται, επιπλέον, η ανάπτυξη πολυτελών branded κατοικιών, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ιδιωτικότητα και πολυτέλεια, σε συνδυασμό με μια ολοκληρωμένη σειρά ξενοδοχειακών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Όλες οι κατασκευές θα υλοποιηθούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, με βιώσιμα υλικά και με σεβασμό στα τοπικά οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα, ακολουθώντας ένα μοντέλο ήπιας ανάπτυξης, που σε επίπεδο δόμησης θα αντιστοιχεί σε λιγότερο από 8% της συνολικής έκτασης.

Η συνολική δόμηση της εν λόγω τουριστικής μονάδας ανέρχεται σε 34.030 τ.μ.2 (302 κλινών), με υλοποιούμενο Συντελεστή Δόμησης, 6,99 %, λιμενική εγκατάσταση (11 θέσεων ελλιμενισμού), και φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις επιφάνειας 62.626,36 τ.μ.2, καθώς και λοιπών υποστηρικτικών υποδομών.

Στόχος της Grivalia Hospitality είναι το υπερπολυτελές θέρετρο να αποτελέσει την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελλάδα και από τις πρώτες παγκοσμίως που θα είναι πλήρως αυτόνομη ενεργειακά.

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ